ABD'den kritik İran açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İran’la yapılan nükleer anlaşmadan çekilmeyeceklerini açıkladı.

ABD'den kritik İran açıklaması
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İran’la yapılan nükleer anlaşmadan çekilmeyeceklerini açıkladı.

Trump yönetimi, Obama döneminde İran ile yapılan nükleer anlaşmanın geleceği konusunda kararını verdi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yaptığı açıklamada, anlaşmadan çekilmeyeceklerini söyledi. Tillerson ayrıca “Trump, anlaşmanın bizim çıkarlarımıza uymadığını söyleyecek” dedi.

Amaç İran’ı nükleersizleştirmek

Sputnik’te yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın bugün ilan edeceği yeni İran stratejisiyle ilgili bir belge hazırlayan Beyaz Saray, Washington’ın yeni stratejisinin İran’ı nükleer silah edinme imkanlarından mahrum bırakmak olduğunu vurguladı.

“Geleneksel birliklerimizi ve bölgesel ortaklıklarımızı İran’ın yıkıcı faaliyetlerine karşı bir destek noktası olarak kullanarak bölgede istikrarlı bir güç dengesi oluşturacağız” diye devam eden belgede, ABD’nin özellikle İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun finanse imkanlarını kısıtlayacağı vurgulandı.

İran uyarıda bulunmuştu

İran, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesiyle ilgili sert bir açıklama yapmış ve “ABD’nin nükleer anlaşma konusundaki duruşu, küresel kaosa yol açacaktır.” demişti.

İran Parlamento Sözcüsü Ali Laricani, “ABD eğer nükleer anlaşmadan çıkarsa, bu onların sonu olacaktır. ABD’nin nükleer anlaşma konusundaki duruşu, küresel kaosa yol açacaktır” ifadelerini kullanmıştı.