ABD, Venezuela halkının iradesini yok sayarak yaptırım uygulama kararı aldı

ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela'daki meşru seçimleri yok sayarak Venezuela halkına yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD, Venezuela halkının iradesini yok sayarak yaptırım uygulama kararı aldı

ABD Hazine Bakanlığı, Pazar günü Venezuela halkının büyük katılımıyla gerçekleşen seçim sonrasında Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hakkında yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, internet sitesinden yazılı bir şekilde yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin Nicolas Maduro’nun ABD’de var olabilecek mal varlıklarını dondurduğunu ve ABD vatandaşlarının Maduro ile ticari ilişki girmesini yasakladığını açıkladı.

Yayınlanan açıklamada emperyalist ABD, Venezuela’da pazar günü gerçekleşen seçimleri “gayrimeşru” olarak niteliyor ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu “Venezuela halkının iradesini yok sayan bir diktatör” olarak niteliyor.

Alınan bu kararın, diğer dünya ülkelerinin Venezuela ile olan ekonomik ilişkilerini sekteye uğratma amacı taşıdığı ve ekonomik ambargo öncesindeki atılmış bir adım olarak yorumlanabilir.

Seçimlerden önce ABD, Venezuela’yı seçim sonuçlarını tanımayacağına dair tehdit de etmişti. Maduro ise bu tehdite, “Bu ABD’deki emperyalistler kendilerini ne zannediyorlar?” cevabını vermiş ve ABD’nin söylediklerini değil, egemen Venezuela halkının iradesini dikkate alacaklarını belirtmişti.