ABD ordusundaki 'komünist teğmen' Senato'nun gündeminde

ABD'de şapkasının içine "Komünizm kazanacak" yazan teğmenin ordudan atılması isteniyor.

ABD ordusundaki 'komünist teğmen' Senato'nun gündeminde

ABD Harp Akademisi’nde Che Guevara baskılı tişört giyip, şapkasının içine de “Komünizm kazanacak” yazan bir teğmene karşı tepkiler gecikmedi.

ABD Harp Akademisi’nin Mayıs ayında gerçekleşen mezuniyet töreninde, üniformasının altına Che Guevara baskılı tişört giyen, şapkasının içine de, “Komünizm kazanacak” yazan 2. Teğmen Spenser Rapone, bu anların fotoğrafını ise ABD Ulusal Ligi maçlarında sergilenen ırkçılık karşıtı protesto gösterilerine destek vermek için internet ortamında yayınlamıştı.

‘Ordudan atılsın’ talebi

Olayın sosyal medyada duyulmasının ardından West Point Askeri Akademisi’nin yaptığı resmi açıklamada, “Teğmen Rapone’un eylemleri hiçbir şekilde ABD Askeri Akademisi veya ABD Ordusu’nun değerlerini yansıtmamaktadır” denildi.

Rapone’ye tepkiler bununla sınırlı kalmadı. ABD’de 2016 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçiler adına aday adayı olan, ancak daha sonra çekilen Florida Eyaleti Senatörü Marco Antonio Rubio, Rapone için ABD Savunma Bakanlığı’na mektup yazdı.

Cumhuriyetçi Senatör, mektubunda bakanlığa çağrıda bulunarak Rapone’nin diplomasının iptal edilmesini ve ordudan da atılmasını istedi.

spenser rapone ile ilgili görsel sonucu