ABD ile krizde ikinci gözaltı iddiası: Konsolosluk çıkışına izin vermedi

ABD Başkonsolosluğu binasında çalışan bir isim hakkında daha gözaltı kararı bulunduğu iddia edildi.

ABD ile krizde ikinci gözaltı iddiası: Konsolosluk çıkışına izin vermedi

ABD ile başlayan ‘vize krizi’nin ardından Başkonsolosluk binasında çalışan bir isim hakkında daha gözaltı kararı bulunduğu iddia edildi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yalanlanan iddia bugün AKP medyasının amiral gemisi Sabah‘ta isim verilerek yer buldu. Gazetedeki ilgili haberde gözaltı kararına ilişkin şöyle denildi:

“ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un FETÖ bağlantısı nedeniyle 4 Ekim’de “Casusluktan” tutuklanmasının ardından dün de aynı soruşturma kapsamında Konsolosluk Güvenlik Yetkilisi Mete Cantürk için gözaltı kararı verildi. İki gündür ABD konsolosluk yetkililerince çıkışına izin verilmeyen Cantürk’ün, örgütte yönetici oldukları ileri sürülen eşi Sevim Cantürk, oğlu Ö. Cantürk ve kızı K.İ.Cantürk ise Amasya’daki operasyonla yakalandı. İstanbul’a getirilen 3 şüphelinin sorgusu sürüyor.”

Habere göre polis, çıkışına konsolosluk tarafından izin verilmeyen Cantürk’ün gözatltı işlemini gerçekleştiremedi.

Sözkonusu iddia Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yalanlanmıştı. Gül, partisinin yayın organlarından A Haber‘de katıldığı programda yaptığı açıklamada, “Bizim bilgimiz dahilinde olan 2. bir tutuklama ya da gözaltı kararı bulunmuyor” ifadelerini kullanmıştı.