ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan Esad ve İran açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Suriye’de IŞİD’e karşı yürütülen mücadelede Rusya ile olan ittifak ve bölgenin geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Tillerson basın toplantısında “Suriye yönetiminin geleceğinde Esad’ın yeri yok” derken; Rusya’yla gergin ilişkileri düzeltmeye çalıştıklarını söyledi. Tillerson, Suriye’de IŞİD’e karşı yürütülen mücadele için Rusya ile ittifak ve Beşar Esad’ın geleceği hakkında açıklamalar yaptı. ABD – Rusya ilişkilerinde “ciddi bir gerginlik” olduğunu... View Article

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan Esad ve İran açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Suriye’de IŞİD’e karşı yürütülen mücadelede Rusya ile olan ittifak ve bölgenin geleceği hakkında açıklamalar yaptı.

Bakan Tillerson basın toplantısında “Suriye yönetiminin geleceğinde Esad’ın yeri yok” derken; Rusya’yla gergin ilişkileri düzeltmeye çalıştıklarını söyledi.
Tillerson, Suriye’de IŞİD’e karşı yürütülen mücadele için Rusya ile ittifak ve Beşar Esad’ın geleceği hakkında açıklamalar yaptı.

ABD – Rusya ilişkilerinde “ciddi bir gerginlik” olduğunu belirten Tillerson, Washington ve Moskova’nın IŞİD ile mücadelede ve Suriye’de barışı sağlamada birlikte çalışmaya çalıştıklarını ifade etti.

Tillerson, Aralık 2016’da ABD’deki Rus diplomatların sayısının sınırlanmasıyla ilgili karara karşılık, Rusya’nın 755 ABD’li diplomatı ülkesinden gönderme kararı almasına da değindi. “Sanıyorum ki Amerikan halkı, dünyanın en güçlü iki nükleer gücünün arasındaki ilişkinin daha iyi olmasını istiyor” diyen Tillerson, Suriye’nin ABD-Rusya ilişkileri için bir sınav olduğunu söyledi.