4 bin 400 kişilik işsizlik fotoğrafı: Kura çekildi, erkek adaylar "Bayan ismi okunuyor" diye tepki gösterdi

Kilis’teki okullarda 9 ay geçici temizlik işçisi olarak görev yapacak 200 kişi, ekmek kovasından çekilen kurayla belirlendi. 200 kişilik iş için tam 4 bin 400 kişi başvuru yaptı. Kilis’te okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 9 ay geçici olarak çalıştırılmak üzere 200 kişinin işe alınacağının açıklanması üzerine geçen ay 4 bin 400 kişi başvuru yaptı.... View Article

4 bin 400 kişilik işsizlik fotoğrafı: Kura çekildi, erkek adaylar

Kilis’teki okullarda 9 ay geçici temizlik işçisi olarak görev yapacak 200 kişi, ekmek kovasından çekilen kurayla belirlendi. 200 kişilik iş için tam 4 bin 400 kişi başvuru yaptı.

Kilis’te okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 9 ay geçici olarak çalıştırılmak üzere 200 kişinin işe alınacağının açıklanması üzerine geçen ay 4 bin 400 kişi başvuru yaptı.

130 bin nüfusu bulunan Kilis’te kaba bir hesapla her 30 kişiden birinin başvurduğu ortaya çıkan geçiçi iş için, güvenlik soruşturmaları yapılanlardan sabıkası olmayan 4 bin kişi kura çekimine isim yazmaya hak kazandı.

Erkekler kadın isimlerine tepki gösterdi

7 Aralık Stadyumunda noter huzurunda yapılan çekiliş için çok sayıda vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren tribünleri doldurdu. Noter huzurundaki çekiliş, ekmek kovasına konulan kağıtlarla yapıldı. İsimleri okunanların büyük bölümünün kadın olması nedeniyle bazı erkekler tepki gösterdi. Erkeklerin tepkileri, çekiliş sonrası da sürdü. Erkek işçi adayları, “Bayanların isimleri okunuyor. Böyle çekiliş olmaz, bayanları ayrı bir kutuya erkekleri ayrı bir kutuya koyarak çekmeleri gerekiyor. Biz erkekler olarak ne yapalım, Allah aşkına buna bir çözüm bulunsun” diye konuştular.

400 kişi ‘sabıka’dan elendi

Çalışma ve İŞKUR Kilis İl Müdürü Nurettin Köksal, “Kilis merkezde 136, Polateli ile Elbeyli ilçelerinde 17, Musabeyli İlçesinde 30 tane görevli vereceğiz. Yaklaşık 200 görevlimiz için 4 bin kişi müracaat etti. Noter çekilişini yapıyoruz, yedek çalışacak kişilerin de çekilişini yapıyoruz. Toplam 4 bin 400 kişi başvurdu. Bir hafta süren emniyet soruşturması 400 kişinin soruşturması olumsuz geldi. Bunları çıkardık. 4 bin kişiye yakın bir müracaat var. 20 kişide bir kişi alacağız. Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde, Türkiye ortalamasına göre müracaatlar 10’da bir oluyor. Kilis’te ise işsizlik oldukça var. Bunun farkında ve bilincindeyiz” diye konuştu.

Çevik Kuvvet polisi 7 Aralık Stadyumu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.