Yine 'manidar' hata: Masa takviminde '15 Temmuz' unutuldu

Perge Antik Kentinin fotoğraflarından hazırladığı masa takviminde, darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz unutuldu.

Yine 'manidar' hata: Masa takviminde '15 Temmuz' unutuldu

Antalya’da bir firmanın hazırladığı masa takviminde 15 Temmuz tarihinin eksik olduğu farkedildi.

Firmanın Müze Müdürlüğü ile birçok firma için hazırladığı takvim, Perge Antik Kenti’ndeki yapı ve heykeller ile 2014’te ortaya çıkarılan Carakalla Çeşmesinin fotoğraflarından oluşuyor. Bu yapılarla ilgili tanıtımlar yer alıyor.

Masa takvimindeki hataya FETÖ soruşturması

Baskı hatası bulunan takvimin Selene heykelinin bulunduğu Temmuz ayı sayfasında, 15 Temmuz tarihi yerine ikinci bir 14 Temmuz tarihinin yer aldığını ve tek hatanın da darbe girişiminin gerçekleştiği günle ilgili olduğunu fark eden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, firma için hemen idari soruşturma başlattı ve suç duyurusunda bulundu.

Masa takvimindeki “manidar” gün hatasıyla ilgili yazılı açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Antalya Müze Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Acar, baskıyı yapan firma ve grafiker hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

Ancak takvimdeki hatanın, tabii ki takvimi hazırlayan firma tarafından yapıldığı, sadece Antalya Müze Müdürlüğü’ndeki takvimlerde değil, satıldığı diğer firmalardakilerde de bulunduğu ortaya çıktı.

http://gazetemanifesto.com/2016/08/05/trt-takviminde-darbe-girisimi-ilani/