Yılın doktoru bıçaklı saldırıya uğradı, doktorlar iş bıraktı

Yılın doktoru seçilen Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Yusuf İlker Çömez'e yönelik dünkü bıçaklı saldırıyı, meslektaşları protesto etti.

Yılın doktoru bıçaklı saldırıya uğradı, doktorlar iş bıraktı

Çanakkale Tabip Odası (ÇTO), Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çanakkale Şubesi (SES), Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Çanakkale Şubesi (Sağlık-Sen) ve Aile Hekimliği Federasyonu (AHEF) Çanakkale Aile Hekimleri Derneği (ÇAHEDER) üyeleri ile çeşitli sendikalara bağlı sağlık çalışanları, bu yıl yılın doktoru seçilen Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Yusuf İlker Çömez’e yönelik gerçekleşen bıçaklı saldırıyı protesto için bugün saat 10.30’da, Çanakkale Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya geldi.

Ortak basın açıklamasını okuyan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Hülya Görgün, Çömez’in halen yoğun bakımda tedavi gördüğünü, yaşadığı fiziksel ve ruhsal travmanın etkileri uzunca bir süre devam edeceğini söyleyerek şöyle devam etti:

“İlk defa yaşanmayan bu hadise, öyle görünüyor ki son da değildir. Yaklaşık bir yıl önce acil serviste bir personelimize silah çekildiğini, bir hekim arkadaşımızın aynı kişiden defalarca yaşadığı saldırılardan sonra Çanakkale’yi terk etmek zorunda kaldığını tüm kamuoyuna hatırlatırız. Halkımıza sesleniyoruz; sağlık çalışanları sizin düşmanınız değildir. Bizler lise çağlarından, yani eğitim döneminden itibaren hayatımızı önce sizin sağlığınız öğrenmeye sonra da size sağlık hizmeti sunmaya adıyoruz. Çoğu zaman hayatımıza, ailemize ve dostlarımıza vermemiz gereken zamanı sizin sağlığınıza harcıyoruz. Yoğun bakımlarda sizinle birlikte sabahlıyoruz. Sizin en özel ve en zor anlarınızda yanınızda oluyor; size yardım ediyoruz. Bunun karşılığı şiddet olamaz. Size yardım etmek için var olan bir insana saldıramazsınız.”

Şiddet yerine sorunu olan kişilerin hukuka başvurmasını tavsiye eden Görgün, “Unutmayın bizim de ailemiz ve sevdiklerimiz var. Onları üzmek istemeyiz. Bu nedenle halkımızın dikkatini çekmek sağlıkta şiddete son vermek umuduyla bu açıklamayı yapmış bulunmaktayız. Umarız dün yaşanan olay ülkemizde sağlık kurumlarında yaşanılan son olaydır” dedi.