Üniversiteliler faşistleri üniversiteden kovdu

Arel Üniversitesi Tepekent Kampsü'nde ülkücü faşist grup 3 Mayıs Türkçülük günü adı altında etkinlik düzenlemeye çalıştı.

Üniversiteliler faşistleri üniversiteden kovdu

Arel Üniversitesi Tepekent Kampsü’nde ülkücü faşist grup 3 Mayıs Türkçülük günü adı altında etkinlik düzenlemeye çalıştı.

Üniversiteliler tarafından tepkiyle karşılaşan grup sosyal medya hesaplarından “Tepekent’in tam ortasında Türkçülük Günü’nü kutlayacağız” demişti. Üniversitenin turnikelerini geçmekten öteye gidemeyen faşist grup ırkçı ve nefret söylemi içeren pankartlar astılar. Ancak üniversitelilerin tepkisi sonucu pankartlar indirildi.

Daha sonra okul yönetimi araya girerek üniversitelilere dağılma çağrısı yaptı. Bunun üzerine üniversiteliler faşist grubun üniversiteyi terketmeden dağılmayacaklarını belirtti. Üniversiteliler “Çeteler dışarı, bilim içeri”, ” Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarıyla bekleyişlerini sürdürdü.

Faşist grubun üniversiteyi terketmesinin ardından üniversiteliler açıklama yaparak, “Bugün Arel Üniversitesi’nde ülkücü çeteler ırkçılık ve nefret söylemleriyle Türkçülük Günü kutlamaya çalışmışlardır. Türkiye bayrağını kullanarak üniversitemizdeki kardeşlik ve barış ortamını bozmak istediler. Biz bilmekteyiz ki çocuklara tecavüz eden Ensar Vakfı da, Hrant Dink’in katilleri de, Çorum’da, Kahramanmaraş’ta, Sivas Madımak’ta ve buna benzer nice olaylarda katliamlarda bulunanlar, Türkiye bayrağını suçlarını örtmek için kullanmışlardır. Bizler üniversiteliler olarak AKP’ye merdivenlik yapan, ırk bağlamında insanları ayrıştıran ülkücü faşist gruplara geçmişte olduğu gibi bugün de izin vermedik. Biz faşizme, çeteleşmeye, gericiliğe karşı her zaman bilimi, sanatı, demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz!” dedi.