Türkiye-Suriye sınırında intihar saldırısı: 35 ÖSO'cu öldü

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne birkaç km uzaklıktaki Suriye'nin İdlib iline bağlı Atme’de cihatçıları taşıyan bir otobüse intihar saldırısı yapıldı.

Türkiye-Suriye sınırında intihar saldırısı: 35 ÖSO'cu öldü

Güncelleme

Reuters, Suriye’nin Türkiye sınırına yakın bir noktada bir otobüsün geçişi sırasında gerçekleştirilen ve 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini aktardı.


Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne birkaç kilometre uzaklıktaki Suriye’nin İdlib iline bağlı Atme’de cihatçıları taşıyan bir otobüse intihar saldırısı yapıldı.

Saldırıda Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı çetelerden 35 cihatçının öldüğü bildirilirken, çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

Al Masdar‘da çıkan habere göre ise yaralananlar arasında Türk yetkililer de bulunurken, yaralıların bir kısmı Türkiye sınırından geçirilerek Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Vali’den açıklama

Hatay Valisi Ercan Topaca, Atme kampının girişinde meydana gelen patlamaya ilgili, ”Sıfır noktasına yakın Suriye tarafındaki bir alanda elinde çanta olduğunu düşündüğümüz bir kişinin üzerinde bulunan patlayıcıyı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir.” dedi.

Topaca, AA‘ya yaptığı açıklamada, saat 21.00 sıralarında Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi karşısında bulunan Suriye tarafındaki Atme Çadır Kampı’nda patlama meydana geldiğini belirtti.

Patlamanın bir “canlı bomba” eylemi olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Topaca, şöyle devam etti:

“Patlama neticesinde ilk belirlemelere göre bizim hastanelerimize intikal eden 4 ölü, 4 yaralı bulunmaktadır. Tabii Suriye tarafında olduğu için Atme kampı civarında bulunan hastaneye de bazı yaralıların sevk edildiğini tahmin ediyoruz. Ancak elimizde herhangi bir veri yok o taraftaki ölü ve yaralı sayısı konusunda. Bizim hastanelerimize intikal eden şu ana kadar ki tespitimiz 4 ölü, 4 yaralıdır. Kimlik tespit çalışmaları henüz yapılamamıştır. Tahminimiz ölü ve yaralıların Suriye tarafındaki Atme kampı içerisinde bulunan muhalifler olduğunu değerlendiriyoruz. Patlamanın kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiği yönünde henüz bir tespit bulunmadığını bildiren Vali Topaca, ”Sıfır noktasına yakın Suriye tarafındaki bir alanda elinde çanta olduğunu düşündüğümüz bir kişinin üzerinde bulunan patlayıcıyı patlamak suretiyle bu olay meydana gelmiştir. Ancak kimler tarafından neden ve nasıl yapıldığı konusunda henüz bir tespitimiz yok.”