Trump protestolara karşı kontrolünü kaybetti: Hayatlarını mahvedin

Donald Trump kampanya konuşması sırasında kendisini protesto edenler için "Hayatlarını geri kalanının mahvedilmesi" çağrısında bulundu.

Trump protestolara karşı kontrolünü kaybetti: Hayatlarını mahvedin

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’deki başkan adaylığı yarışını önde götüren Donald Trump Cumartesi günü Missouri’nin Kansas City kentinde yaptığı kampanya konuşması sırasında kendisini protesto edenler için “Hayatlarını geri kalanının mahvedilmesi” çağrısında bulundu.

Kampanya konuşması sıklıkla protestolarla kesilen Trump, protestocuların alandan uzaklaştırılmasından sonra, önce kendi özel güvenliğine “Bunlara ne oldu? Bu insanları tutukladılar mı? Ne olacak? Onları tutukladılar mı yoksa sadece dışarı mı çıkarttılar” diye sorarken bir süre sonra kontrolünü kaybederek kürsüden “Umarım bu insanları tutuklamışlardır. Bunlar hepimizin haklarını ihlal ediyor. Bunlar tutuklanmalılar, çünkü gerçekten bunu hak ediyorlar. Bunların tutuklanmalarını isteyeceğim. Ne istiyorlarsa ondan şikayetçi olacağım.” diye seslendi.

Trump, protestocuların diğer insanlara fiziksel saldırıda bulunduğunu iddia ederken bundan sonraki etkinliklerinde protesto edilmesini engellemek için herkesin tutuklanmasını isteyeceği tehdidinde de bulundu.

Trump, kampanyasında Müslümanlar ve göçmenler başta olmak üzere söyledikleri nedeniyle ABD’de bir nefret nesnesine de dönüşmüş durumda. Bu açıklamaları yüzünden kampanyası kapsamında katıldığı etkinliklerde sıklıkla protestocularla karşı karşıya geliyor. Son olarak Cuma gecesi Chicago kentinde yapacağı mitingi kitlesel protesto gösterileri nedeniyle iptal etmişti.