TKH: 15-16 Haziran yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor!

Komünistler, 15-16 Haziran'da gerçekleşen büyük kalkışmanın yıldönümünde bir açıklama yaparak, işçi sınıfı mücadelesinin yükseltilmesi gerektiğinin altını çizdi.

TKH: 15-16 Haziran yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor!

Komünistler, 15-16 Haziran’da gerçekleşen büyük kalkışmanın yıldönümünde bir açıklama yaparak, işçi sınıfı mücadelesinin yükseltilmesi, örgütlü hale gelmesi ve bugünkü sendikal anlayışla hesaplaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından yapılan açıklama şöyle:

15-16 Haziran yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor!

15-16 Haziran tarihi Türkiye işçi sınıfının büyük kalkışmasının yaratıldığı, ülke tarihimizin en önemli günlerinden biridir. 1970 yılında dönemin iktidarlarının, işçi sınıfının örgütlenmesinin önüne geçmek için hazırladıkları yasa tasarısına karşı işçilerin başlatmış oldukları direniş İstanbul’da kitlesel bir kalkışmaya dönüşmüş, Türkiye’nin ilerici yürüyüşünde işçi sınıfının yumruğunu masaya kitlesel olarak ilk kez vurduğu bir siyasal çıkışın adı olmuştur.

15-16 Haziran,”işçi sınıfı var mı yok mu” tartışmalarına verilen en büyük cevaptır. Bu cevap bugün de ülkemizi gericiliğin ve AKP rejiminin elinden kurtaracak temel güç olarak anlamını korumaktadır.

2013 yılında gerçekleşen ve Gezi olayları diye bilinen büyük halk direnişinin gerici AKP iktidarını devirememesindeki en büyük eksiklik, işçi sınıfının örgütlü bir sınıf olarak bu direnişte sahne alamamasıdır.

15-16 Haziran yıldönümünde işçi sınıfı mücadelesinin yükseltilmesi bir görev olarak önümüzdedir. Yeni bir sınıf hareketinin ortaya çıkması için başta sınıfın örgütlü hale gelmesi ve işçi sınıfının mücadelesinin önünde tıkaç görevi gören bugünkü sendikal anlayışla hesaplaşılması gerekmektedir.

Türkiye Komünist Hareketi

Genel Merkez