Suriye kan gölü: 7 ayrı saldırıda 100'den fazla ölü var

Suriye'nin Lazkiye ve Tartus kentlerinde düzenlenen 7 ayrı intihar saldırısında 100'den fazla sivil hayatını kaybetti

Suriye kan gölü: 7 ayrı saldırıda 100'den fazla ölü var

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre, Lazkiye iline bağlı Cebele kenti otogarının ana girişinde iki bombalı saldırı düzenlendi. Bu saldırının ardından Elektrik Müdürlüğü yakınlarında ve Ceble Devlet Hastanesi’nin acil servis girişinde olmak üzere iki eşzamanlı intihar saldırısı daha düzenlendi.

Haberde, ilk belirlemelere göre en az 50 sivilin hayatını kaybettiği, aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

SURİYEE

Saldırıların diğer bir adresi de Tartus oldu. Kent otogarı girişinde önce bombalı araç saldırısı düzenlendi, ardından otogar içinde bir intihar saldırganı üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Bu saldırılarla eşzamanlı olarak otogarın batısındaki yerleşim banliyösünde de bir intihar saldırısı daha gerçekleştiği belirtildi.

SANA, Suriye İçişleri Bakanlığı’nda bir yetkilinin açıklamasına dayandırdığı haberinde, Tartus kentinde meydana gelen üç bombalı saldırı sonucu aralarında kadın ve çocukların bulunduğu en az 33 sivilin hayatını kaybettiğini, 50’den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.

Son gelen bilgilere göre iki kentte meydana gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 100’ü aştı ve bu sayının daha da artabileceği ifade ediliyor.

Saldırıları IŞİD üstlendi

IŞİD çetelerine yakın “Darul Hilafe” adlı sosyal medya hesabı, IŞİD’in, haber ajansı A’mak aracılığıyla Lazkiye ve Tartus’taki saldırıları IŞİD’in üstlendiğini yazdı.