Rusya'dan ABD'ye: Kara harekatı fikrinden vazgeçin

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD ve Koalisyon ülkelerinin Suriye’de kara operasyonu fikrinden vazgeçmeleri gerektiğini belirtti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD ve Koalisyon ülkelerinin Suriye’de kara operasyonu fikrinden vazgeçmeleri gerektiğini belirtti ve “B planı yok, olmayacak” dedi. Suriye’de bugün gece yarısı başlayacak olan ateşkes öncesi basın toplantısı düzenleyen Lavrov, ABD Başkanı Obama’nın “Suriye Devlet... View Article

Rusya'dan ABD'ye: Kara harekatı fikrinden vazgeçin
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD ve Koalisyon ülkelerinin Suriye’de kara operasyonu fikrinden vazgeçmeleri gerektiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD ve Koalisyon ülkelerinin Suriye’de kara operasyonu fikrinden vazgeçmeleri gerektiğini belirtti ve “B planı yok, olmayacak” dedi.

Suriye’de bugün gece yarısı başlayacak olan ateşkes öncesi basın toplantısı düzenleyen Lavrov, ABD Başkanı Obama’nın “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı istifaya çağırmasının” meşru olmadığını da ifade etti.

Suriye’de ateşkesin yüzde yüz başarıya ulaşacağını kimsenin garantileyemeyeceğini belirten Lavrov, ABD ve müttefiklerine çağrıda bulunarak, anlam karmaşası yaratacak ‘B Planı’ açıklamalarından vazgeçilmesini istedi.

Lavrov, “Suriye ateşkes anlaşmasında B planı yok ve olmayacak” dedi.