Provokatörler kaybetti: Amedspor Bursaspor'u eledi

Amedspor, kupada çeyrek finale yükseldi. Böylece, son bir haftadır Bursaspor taraftar gruplarının sürdürdüğü provokasyon kampanyası da boşa düşmüş oldu.

Provokatörler kaybetti: Amedspor Bursaspor'u eledi

Türkiye Kupası’nda karşılaşan Bursaspor-Amedspor maçı, Amed’in 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. Amedspor, kupada çeyrek finale yükseldi. Böylece, son bir haftadır Bursaspor taraftar gruplarının sürdürdüğü provokasyon kampanyası da boşa düşmüş oldu.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 mücadelesinde Amedspor, deplasmanda Bursaspor’u 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Sosyal medyanın gündeminde ise, statta Bursasporlu taraftarların sahaya yabancı madde fırlatması ve spikerin maçı sunuş şekli vardı.

DIYARBAKIR'DA OYNANAN ZIRRAT TURKIYE KUPASI MACINDA EV SAHIBI EKIP AMEDSPOR, SANLIURFASPOR'U 1-0 YENDI. FOTO: SELIM KAYA/DIYARBAKIR, (DHA)

Timsah Arena’da oynanan maçta Amedspor 20. dakikada Ercan Çapar, 65. dakikada Deniz Naki’nin golleriyle 2-0 öne geçti. Bursaspor’da 90+4’te Tom de Sutter’in golü sonucu belirledi. Bursaspor’da 88. dakikada Hajime Hosogai kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Maç sosyal medyada gündem oldu

Karşılaşma boyunca sahada yaşananlar ve spikerin maç sunuşu sosyal medyada gündem oldu. Bursasporlu taraftarlar, maç boyunca sahaya ve Amedsporlu oyunculara yabancı madde fırlatırken, maçı sunan spiker Gökhan Telkenar’ın maç sunuşu alay konusu oldu. Maçı milli maçmış gibi sunan spiker, Amedspor oyuncularından “onlar” diye bahsetti.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/30/bursa-tribunlerinde-boluculuge-devam/

Amedspor’dan ‘Onlar’ diye bahseden Telkenar’ın uzun süre kulübün adını da hiç anmaması, Twitter kullanıcılarının gözünden kaçmadı. Bursa İl Güvenlik Kurulu’nun gerginlik çıkacağı gerekçesiyle Amedspor taraftarlarının girişini yasakladığı maç, A Spor kanalından canlı yayınlanırken, gergin siyasi ortam maçın yorumlarına da yansıdı.
Sadece Bursasporluların alındığı tribünlerde, küfür sesleri duyulurken, Telkenar’ın maç yorumu da gergin atmosfere ‘tuz biber ekti’.

Cihatçı katillerin hamisi Fatih Tezcan Bursasporlu futbolculara çattı

Öte yandan, Fatih Tezcan bugün Bursaspor-Amedspor arasında oynanan ve Amedspor’un 2-1 kazandığı maçına arından attığı tweet’te Bursaspor’lu oyuncuların ‘bilerek’ yenildiğini ima etti.

Suriye’deki cihatçı çetelere verdiği destekle ve AKP yandaşlığıyla tanınan Fatih Tezcan, Türkiye Kupası’nda bugün oynanan ve Amedspor’un 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldiği maçın arından attığı tweet’te “Bursaspor Amed karşısında öyle bir top oynadı ki kafamız karıştı… 90 dakika bir tek gol pozisyonu yok” ifadelerini kullandı. Tezcan maçın hakemi için de “Sanki kafasına Kaleş dayamışlar” dedi.