Petrol Ofisi'nin satışında ilk teklifler yapıldı

Petrol Ofisi'nin satışı ile ilgili ilk tekliflerin yapıldığı öğrenildi.

Petrol Ofisi'nin satışında ilk teklifler yapıldı

Satışa çıkarılan Petrol Ofisi için ilk teklifler yapıldı. Dünyanın önde gelen akaryakıt şirketlerinin Petrol Ofisi’yle ilgilendiği biliniyor.

Avusturyalı enerji şirketi OMV’nin CEO’su Rainer Seele, satışa çıkarılan Petrol Ofisi ile ilgilenen taraflardan ilk tekliflerin alındığını söyledi.

Petrol Ofisi’yle Opet, Socar, BP ve Aramco gibi büyük petrol şirketlerinin ilgilendiği, Vitol ile Trafigura’nın ise talip olduğu biliniyor.

Petrol Ofisi: Kamudan özele büyük transferin hikayesi

Petrol Ofisi, kamu ve özel sektör kuruluşları ile nihai tüketicilerin gereksinimi için petrol ve petrol ürünleri satın almak, ithal etmek ve ülkenin çeşitli yerlerinde stoklar oluşturup pazarlamasını yapmak amacıyla 1941 yılında kuruldu.

2000 yılında özelleştirilen Petrol Ofisi Doğan Grubu satın aldı. 2010 yılına gelindiğinde ise Avusturya merkezli enerji şirketi OMV, Doğan Grubu’nun elinde bulunan hisselerin tamamını satın almış ve Petrol Ofisi’nin yeni sahibi olmuştu.

Petrol Ofisi’ni SOCAR mı alacak?

2014 yılında 33 milyar TL satış geliri elde eden OMV Petrol Ofisi, şu anda Türkiye’nin en büyük ikinci özel sektör şirketi konumunda olup, bünyesinde yaklaşık 2.000 akaryakıt istasyonu bulunuyor. Akaryakıt istasyonları dışında Petrol Ofisi, 1 madeni yağ fabrikası, 11 akaryakıt, 3 LPG dolum terminali, 19 havaalanı ikmal ünitesine de sahip.

Diğer taraftan, Türkiye’nin en büyük doğrudan yabancı yatırımcısı olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın liderliğinde bir grup uluslararası yatırımcı, OMV Petrol Ofisi A.Ş.’nin Aliağa’daki Depolama Tesisleri’nin satın alınması konusunda OMV Aktiengesellschaft ile mutabakat sağladığını önceki gün kamuoyuna duyurmuştu.