Marmara Üniversitesi'nde bütünleme protestosu

Marmara Üniversitesi'nde 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren bütünleme sınavlarının kaldırılacak olmasına ilişkin öğrencilerin tepkileri sürüyor.

Marmara Üniversitesi'nde bütünleme protestosu

Marmara Üniversitesi’nde 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren bütünleme sınavlarının kaldırılacak olmasına ilişkin öğrencilerin tepkileri sürüyor.

Hafta boyunca kampüslerinde forumlar düzenleyen , çeşitli etkinlikler ve açıklamalar yapan öğrenciler bugün öğle saatlerinde merkez Göztepe Kampüsü önünde bir basın açıklası gerçekleştirdi. Açıklama esnasında öğrenciler tarafından “Bütünleme hakkımız engellenemez”, “Marmara uyuma haklarına sahip çık” sloganları atıldı.

Faşistlerden saldırı girişimi

Dün akşam bir açıklama yaparak hakkını savunan öğrencileri tehdit eden “Marmara Üniversitesi Ülkücüleri” adlı faşist grup , bugünkü eyleme de saldırı girişiminde bulundu. Basın açıklamasının okunacağı sırada okul içinden öğrencilere soda şişesi atan faşistlerin provakasyon girişimi öğrencilerin tepkisiyle engellendi.

TKH Gençliği: Sürecin Takipçisi Olacağız!

Eylemde yer alan Türkiye Komünist Hareketi Gençliği üyeleri, eğitim haklarına yönelik yapılmakta olan bütünlüklü bir saldırı olduğunu belirterek, AKP’nin gerici-piyasacı politikalarının bu alanda da kendisine yer bulduğunu söylediler. TKH Gençliği okullarında bu sürecin takipçisi olacağını belirtti.

büt1