Marksist tarihçi Candan Badem: IŞİD'cilere takılmayan ters kelepçe bana takıldı

Üniversitedeki odasında Fethullah Gülen'in kitabı bulunduğu için gözaltına alınan Marksist ve ateist tarihçi ve akademisyen Candan Badem, serbest bırakılmasının ardından ilk açıklamasını yaptı

Marksist tarihçi Candan Badem: IŞİD'cilere takılmayan ters kelepçe bana takıldı

Üniversitedeki odasında Fethullah Gülen’in kitabı bulunduğu için gözaltına alınan Marksist ve ateist tarihçi ve akademisyen Badem, serbest bırakılmasının ardından “Ateizme hamdolsun, IŞİD üyelerine takılmamış olan ters kelepçe bana takıldı” ifadelerini kullandı.

Tunceli Üniversitesi’ndeki odasında polis tarafından yapılan aramada Fethullah Gülen’in kitabı bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan, Marksist, ateist kimliğiyle bilinen Doç. Dr. Candan Badem, dün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘Ateizme hamdolsun, IŞİD üyelerine takılmamış olan ters kelepçe bana takıldı’

Serbest bırakılmasının ardından Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Badem şunları söyledi:

“Bana isnat edilen suç FETÖ üyesi olmak ve darbeye teşebbüs! Delil ise üniversitedeki odamda bulunan bir adet Fethullah Gülen kitabı. İnanılmaz ama gerçek bu. İroni şurada ki delil olan FG kitabı Asrın Getirdiği Tereddütler-4 benim yine burada FG aleyhinde alıntı yaparak kullandığım kitap. Üniversite odam, evim arandı, cep telefonum alındı. Bir gün gözaltıdan sonra adli kontrol şartıyla ve yurtdışı yasağıyla serbest bırakıldım. Adımı FETÖ soruşturmasına karıştıranların niyeti soruşturmalara gölge düşürmek olabilir. Başka bir rasyonel açıklama bulamıyorum. Ateizme hamdolsun, IŞİD üyelerine takılmamış olan ters kelepçe bana takıldı. Hayatımda ilk kez ateist ve Marksist olmak biraz işe yaradı. Kaderde bu da varmış. Evde bol miktarda Marx, Engels, Lenin, Stalin kitabı var. Fakat bana kefil olamadılar.”