Longford FC: Pes etmek onlara göre değil

Sezona çok kötü başladılar ve şimdiden averajları -170 ama asla pes etmiyorlar.Britanya’nın en kötü takımı Longord FC'nin çok özel hikayesi.

Longford FC: Pes etmek onlara göre değil

Sezona kötü başladılar (Bredon’a 10-0 kaybederek) ve daha da kötüleştiler (Chalford’a 13-0, Woolaston’a 14-0 ve evlerinde Bibury FC’ye 17-0 yenildiler)
Şimdi sezonun yarısının biraz fazlası bitti ve Gloucestershire Kuzey Senior Ligi 2. Grubu’nda puan tablosunun dibine demir attılar. 16 maçta hiç gol atamayan takımın averajı ise -170. Adanın en kötü futbol takımı olduklarını düşünmemek de pek mümkün değil.
Ancak böyle düşünmek yersiz olabilir. Çünkü bu yeni bir yıl, yeni bir şafak, 2016’nın ilk maçı ve tabii ki futbol tarihinin en iyi “büyük kaçışı”.
Yönetimin takımın yönetimi hakkında bardağın dolu tarafından bakılıp, pozitif tarafların ele alınması gerektiği şeklinde düşündüğü takımın menajeri Nick Dawe, “Her hafta daha iyiye gidiyor”diyor .
Çünkü görünüşe bakılırsa olumlu şeyler var. Longford FC’de soyunma odasını dolduran; felaketle yüzleşme konusunda uzman ve birgün zafere ulaşma umudunu sürdüren bir oyuncu grubu var.Pes etmek onların işi gibi görülmüyor. Ve bir krizden drama çıkarma konusunda hiç bir fikirleri yok. 50 yaşındaki kulübün sol bekliğini, sekreterliğini ve felsefi mali işler sorumluluğunu üstlenmiş Mike Deam; “Bu altyapı futbolu” diyor.
“Oyuncular sezon öncesi antrenmanı için gelene kadar hangi oyuncuların geri geleceğinden asla emin olamazsın”
Bu, inkar edilemeyecek şekilde, kriz sezonuna zemin hazırlayan sezon öncesi krizini analiz etmenin bir yolu.
Diğer bir yol da sezon öncesi antrenmanları başlamadan bir ay önce teknik patronun kişisel ve ailesel durumunu bahane göstererek ayrılması ve diğer 13 oyuncunun da çeşitli kulüplere çeşitli nedenlerle katılmasını söylemek olabilir.
Yani, geçtiğimiz yıllarda kupalar kazanmış bir takım olan Longford yedek takım ağırlıklı, yani oyuncuların önemli bir kısmının oynadıkları seviyenin aslında 5 alt ligi klasmanında oyunculardan oluştuğu bir kadroyla sezona başladı.
Bu da aslında o -170 averaj ve ortalama 10 gol yeme ortalaması onlar için gurur anlamına geliyor.Kaçmadılar ve birbirlerine bağlı kaldılar” diyor aslında sanat öğretmeni olan ve evini boyayıp başkan yardımcısı Les Bailey ile sohbet ederken kendini menajer olarak bulan Dawe.
Gülerek “Bana yanlış zamanda yanlış yerde olmaktan bahset” diyor.
Aslında hepsi gülüyor hatta kalecileri Irshad Badat da dahil. 25 yaşındaki sigorta görevlisi “Ben şu asla pes etmeyenlerdenim” diyor ve “Bu sezon fena oynamadığımı düşünüyorum. Kesinlikle üstüme çok iş düştü” diye ekliyor.
Stoper Steve Foster da “Premier League’e çıkamayacağız” diyor bazılarının kendini küçük görme olarak düşünebileceği şekilde. “Futbol oynamaktan keyif almalı, gülmeli ve dostlarınla şakalaşmalısın” diyor.
“Her hafta dandik bir rakiple oynayarak kendini geliştiremezsin” diye ekliyor Steve. Hocayı gururlandırmak için konuşuyor ve takımın patronu Dave de “Onlar muhteşem çocuklar, eğer onlar devam ederse ben de onlarla devam etmek zorundayım.”
Ve bu çocukların neden etmelerinin arkasındaki nedeni söylüyor: “Ben hiç böyle iyi bir kulübün içinde yeralmadım”
Eğer futbolun kin ve para tarafından mahvedildiğini düşünen Van Gaal lütfeder de gerçek futbol problemlerinin neye benzediğini görmek isterse, Longford FC’de göreceği şey onu rahatlatabilir.

Kaynak:The İndependent