Kayyum atanan maden şirketinde işçiler haklarını istiyor

'Paralel Devlet Yapılanması'na' yönelik yürütülen soruşturma kapsamında kayyum atanan Deka Madencilik şirketinde çalışan 110 madenci, 3 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle Valilik binası önünde eylem yaptı.

Kayyum atanan maden şirketinde işçiler haklarını istiyor

Zonguldak’ta, geçen hafta ‘Paralel Devlet Yapılanması’na’ yönelik yürütülen soruşturma kapsamında kayyum atanan Deka Madencilik şirketinde çalışan 110 madenci, 3 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle Valilik binası önünde eylem yaptı.

Zonguldak Valiliği önüne gelen Deka Madencilik şirketinde çalışan maden işçileri, Ocak ayından bu yana ücretlerini alamadıklarını ve mağdur edildikleri söylediler. Geçen Çarşamba kayyum atanan şirkette kendileriyle ilgilenen olmadığını söyleyen işçiler, Vali Ali Kaban ile görüşmek isteyince polis işçilere engel oldu.

zonguldak-valiligi

Valilik merdivenlerinde oturarak bekleyen işçilerden 30 yaşındaki İsmail Keleş, iş verenin ücretlerini ödemediği için birçok madencinin geçim sıkıntısı çektiğini söyledi. Kayyum atanmasıyla birlikte ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği konusunda kendilerine bir şey de söylenmediğini belirten Keleş, “Paralarımız yatana kadar çalışmayacağız. Aile bütünlüğümüz bozuldu. Ben maddi sorunlardan dolayı eşimle boşandım. Çocuklarıma para veremiyorum. Hep geçim sıkıntısı çekiyoruz. Birçok arkadaşımın durumu benim gibi” dedi. 41 yaşındaki Selahattin Çetinbalta ise işveren ile en son görüşmelerinde paralarının yatacağı sözünü aldıklarını, ardından ise şirkete kayyum atandığını söyleyerek, “Kayyum atanınca maaşlarımızı alamadık. Biz paramızı alıp işimize geri dönmek istiyoruz” dedi.

Valilik Özel Kalem Müdürü ile görüştürülen işçiler, daha sonra kayyum ile görüştürülecekleri söylenerek Emniyet’e ait servislerle şirkete götürüldü.