Kabataş yalancısı Halime Kökçe'den yeni yalan: "Fidel'i ABD destekledi"

Star gazetesi yazarı Halime Kökçe bugün yeni bir iftiraya daha imza attı.

Kabataş yalancısı Halime Kökçe'den yeni yalan:

‘Kabataş yalancısı’ ve AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinin yazarı Halime Kökçe, bugünkü köşesinde yeni bir iftiraya daha imza attı. Küba halkına “onursuzlukta eşitler” diyerek hakaret eden Kökçe, geçtiğimiz haftasonu aramızdan ayrılan Küba’nın devrimci lideri Fidel Castro’nun ABD tarafından desteklendiği yalanını uydurdu.

Kökçe, “Nedir bu ‘Comandante Fidel’ sevdası” başlıklı yazısında kendinden beklenen bir şekilde Fidel Castro ve ölümü üzerinden nefret kustu. Yazısında Sovyetler Birliği ile Küba arasındaki dostluktan “himaye” şeklinde söz ederek rahatsızlığını belirten Kökçe’nin, şimdilerde pek sevmiyormuş, eleştiriyormuş gibi göründüğü ABD ile Türkiye’nin aynı dönemdeki ve hatta bugünkü dostluğundan “himaye” olarak bahsetmemesi dikkat çekiyor. Yazısında ayrıca Castro ve Atatürk’ü seçilmemiş tek adamlar şeklinde niteleyen Kökçe, Havana’da bulunan Atatürk büstünden duyduğu rahatsızlığı da yansıtmaktan kaçınmadı.

Ancak Kabataş yalanıyla ün kazanan yandaş Halime Kökçe’nin yazısındaki bir ifade Kökçe’nin yalancılık performansından hiçbir şey kaybetmediğini gösteriyor. Yazısında artık çok yerde rastlanılan ve orjinalliğini kaybetmiş “Küba’da herkes aç”, “Halk hiçbir şey alamıyor”, “özgürlük yok” gibi yalanlar da elbette var. Ancak Halime Kökçe’nin kendine has yalancılığını konuşturduğu “Batista’ya karşı başta ABD’nin desteğini alan ve gerilla savaşı örgütleyerek Batista rejimini yıkan bir liderden bahsediyoruz sonuçta” ifadesi AKP yandaşı yazarın unutulmazlar hanesine yazıldı. Kökçe’nin  “60 yıldır bir türlü demokrasiye dümen kırmamanın komünizmin dikatoryal bir rejim olduğunu gösterdiğini de bilelim” ifadesi ise AKP yandaşı Kökçe’nin “demokrasi” kelimesinin “seçim” kelimesi ile eş anlamlı olduğunu düşündüğünü gösterdi.