İzmir'de 1 Mayıs Gündoğdu Meydanı'nda kutlanacak

İzmir'de 1 Mayıs kutlamaları programı açıklandı.

İzmir'de 1 Mayıs  Gündoğdu Meydanı'nda kutlanacak

İzmir’in Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçiler kıdem tazminatının yanı sıra kadın cinayetleri ve çocuk istismarının önlenmesi için de çağrıda bulunacak.

İzmir’in Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle tertip komitesi oluşturuldu. Komitede Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) yer aldı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, TÜRK-İŞ’in konfederasyon olarak Çanakkale’deki 1 Mayıs etkinliğine katılacağını, ancak ona bağlı şubelerin İzmir’de olacağını belirterek, şunları söyledi:

“İzmir’de 1 Mayıs’ın işçilerin, emekçilerin yoğun katılımı ile yapılmasını sağlayacağız. Bir yıldır yaşadığmız terör ve emek üzerindeki yoğun politikalara karşı çıkmak için İzmir Gündoğdu Meydanı’na emek ve demokrasiden yana olanları davet ediyoruz. Kiralık işçi bürolarına, kıdem tazminatına, kamu emekçileri için 657’yi ortadan kaldırmak istemelerine, performans yasası, sürgün ve mobbinglere karşı çıkacağız. Barış talebimizi ileteceğiz. Kadın cinayetleri ve çocuk istismarının önlenmesi için de çağrıda bulunacağız.”

1 Mayıs’ta konuşmaların ardından Grup Kızılırmak’ın solisti İlkay Akkaya’nın konser vereceği bildirildi.