İşte harekata katılan birlikler

Cerablus kentine bu sabah başlatılan askeri harekatta yer alan birliklerle ilgili bilgiler ortaya çıktı.

İşte harekata katılan birlikler

TSK ve koalisyon güçlerinin Suriye’nin Cerablus ve Keklice bölgesine başlattığı askeri operasyonun başından itibaren TSK’nın komuta kademesinin tüm karargahlarıyla birlikte operasyon harekat merkezlerinde harekatı yönetiyor.

DHA’da yer alan habere göre, askeri harekata, piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri, geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA’lar dahil) katılıyor.

Mayınlar temizlendi, tanklar hareket geçti

Suriye sınırındaki mayınlar temizlendi. Mayınların temizlendiği bölgelere tanklar sevk edildi.
Suriye’nin Cerablus bölgesindeki IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırısı ile topçu ve CNR’lerin yoğun atışları esnasında, tampon bölgedeki mayın temizleme çalışmaları Karkamış’ın Kıvırcık bölgesinin karşısında tamamlandı. Mayın temizleme çalışmaları başka bölgelere kaydırılırken, mayınların temizlendiği alanlara ise tanklar sevk edildi. Öte yandan mayınların temizlendiği bölgeye çekilen tanklar bölgeye konuşlandırılarak, beklemeye başladı. Bir taraftan da iş makineleri ile askeri araçlar için geçiş tünelleri açılıyor.