İslamcı terör örgütünden Ankara’nın göbeğinde konferans!

İslamcı terör örgütü Hizb ut-Tahrir’in Türkiye Vilayeti olarak adlandırdığı oluşum tarafından 18-24 Nisan tarihleri arasında bir hafta sürecek olan “Sömürgeciler Gitsin - Terör Bitsin” başlıklı kampanya çerçevesinde Ankara’da “Terör Meselesi, Gerçek Failler ve Köklü Çözüm” başlıklı konferans düzenleyeceğini açıkladı.

İslamcı terör örgütünden Ankara’nın göbeğinde konferans!

İslamcı terör örgütü Hizb ut-Tahrir’in Türkiye Vilayeti olarak adlandırdığı oluşum tarafından 18-24 Nisan tarihleri arasında bir hafta sürecek olan “Sömürgeciler Gitsin – Terör Bitsin” başlıklı kampanya çerçevesinde Ankara’da “Terör Meselesi, Gerçek Failler ve Köklü Çözüm” başlıklı “konferans” düzenleyeceğini açıkladı.

Köklü Değişim isimli, terör örgütünün yan kolu olan oluşumun internet sitesinden duyurduğu kampanya ile ilgili “Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti olarak, 18-24 Nisan tarihleri arasında bir hafta sürecek olan “Sömürgeciler Gitsin – Terör Bitsin” isimli bir kampanya başlatıyoruz. Allah Azze ve Celle nasip ederse bu kampanya çerçevesinde hafta boyunca bir dizi etkinlik yapacağız.” açıklaması yer alıyor.

İslamcı terör örgütü hilafetin kaldırılmasının 92 yılı olan 3 Mart 2016 tarihinde de Cumhuriyet’e karşı Hilafet için İstanbul’da “Nasıl bir Hilafet” adıyla, 6 Mart 2016 tarihinde de Ankara’da Uluslararası Hilafet Konferansı adıyla etkinlik düzenleyerek gövde gösterisinde bulunmuştu.

Duyurusunda “Kaldırılmasının üzerinden 92 yıl geçtikten sonra Müslümanlar yeniden Hilafetin kurulmasını istiyor ve bunun için çalışıyorlar. Batı ise beklenen Hilafeti karalayıp itibarsızlaştırmaya ve içini boşaltıp değersizleştirmeye çalışıyor.” ifadelerinin yer aldığı etkinliğe terör örgütü Hizb ut-Tahrir’in çok sayıda temsilcisi katılmıştı.

Laikliğe Çağrı Birlikteliği’nden iptal talebi ve suç duyurusu

Hizb ut-Tahrir’in yan kolu olan Köklü Değişim tarafından bugün Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan “Terör Meselesi, Gerçek Failler ve Köklü Çözüm” başlıklı konferans hakkında Laikliğe Çağrı Birlikteliği suç duyurusunda bulunarak, konferansın iptal edilmesini istedi.

Manifesto_Lsikliğe Çağrı

Birlikteliğin açıklamasında “Hizb-ut Tahrir’in bir terör örgütü olduğu yolundaki Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nin 2013/14330 Esas, 27.6.2014 tarih ve 7874 sayılı kararı bulunmaktadır.   Bu karardan sonra, konu hakkında herhangi bir mevzuat değişikliğine gidilmemiş olup, aynı hukuksal gerçeklik devam etmektedir. Bu konuda halen görevli olan Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi ve Yargıtay, anayasal düzen ve aynı mevzuat çerçevesinde, aynı görüşünü sürdürmektedir. Yargıtay kararları kararlılık taşımakta ve devam etmekte, ancak örgüt de bu kararları eleştirerek faaliyetlerini her türlü serbestlikle sürdürmektedir.” dendi.

Laikliğe Çağrı Birlikteliği Ankara Adliye’sinde yaptığı başvurunun ardından “Hizb-ut Tahrir’in terör örgütü olarak her türlü faaliyetlerinin tüm ülkede yasaklanması, yine her türlü faaliyetinin önlenmesi, eylemleri hakkında adli soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Valiliği’ne gerekli başvurular yapılmıştır.” dedi.

Birliktelik, İslamcı terör örgütünün Mart ayında yapılan etkinlikleri ile ilgili de suç duyurusunda bulunarak, söz konusu gövde gösterilerinin iptal edilmesini istemişti.