IŞİD'in Gaziantep'te kamu binalarını gözetleyip istihbarat topladığı açığa çıktı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada IŞİD’in Gaziantep örgütlenmesine ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

IŞİD'in Gaziantep'te kamu binalarını gözetleyip istihbarat topladığı açığa çıktı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen IŞİD soruşturmasında kabul edilen iddianamenin ek tutanaklarında IŞİD’in Gaziantep örgütlenmesine ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktığı öğrenildi.

MyGaziantep.com adlı yerel sitenin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen IŞİD soruşturmasında kabul edilen iddianamenin ek tutanaklarında IŞİD’in Gaziantep örgütlenmesine ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Memurların giriş çıkış saatlerini tespit etmişler

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede Gaziantep’te faaliyet yürütün IŞİD’lilerin kamu kurum ve kuruluşlarını gözetlediği askeri-sivil memurların giriş ve çıkış saatlerini tespit ettiği birçok kurum, kuruluş, dernek ve parti ile ilgili gözetleme yapıp istihbarat topladığı belirlendi.

Bilgiler şifreli olarak kaydedilmiş

IŞİD üyelerinin flash belleklere şifreli olarak kaydettiği bilgilere göre örgüt Gaziantep için detaylı bir çalışma yapmış. Gaziantep’te çalışma yürüten IŞİD’lilerin kod adlar kullandığı ve Abdülbasir, Abdülhakim, Huzeyfe ile Hakan isimli IŞİD üyelerinin kentten sorumlu olarak çalıştığı görülüyor.

Abdülbasir kod adlı IŞİD’linin Gaziantep’te emniyet ve kamu binalarını, askeri araçların giriş ve çıkışlarını, adliye ve savcılıkların toplu servislerini, memur taşıyan araçları, konferans ve toplantı salonlarıyla ilgili bilgi topladığı ve rapor hazırladığı iddianamede yer alıyor.

IŞİD emirinin talepleri

IŞİD emiri, binaların adresleri, konumları, personel giriş çıkış saatleri, ulaşım güzergahı, faaliyetleri ve sorumluları, farklı yönlerden resimlerinin toplanması ve buralarla ilgili videoların anlaşılır net bir şekilde eksiksiz hazırlanmasını Abdülbasir’den özellikle talep ediyor.