İşçileri taşıyan asansör yere çakıldı

Mersin'in Anamur İlçesi'nde bir inşaatta dış cephe sıvası yapan 2 işçi, üzerinde bulundukları asma asansörün halatı kopunca yaklaşık 30 metre yükseklikten yere çakıldı.

İşçileri taşıyan asansör yere çakıldı

Mersin’in Anamur İlçesi’nde bir inşaatta dış cephe sıvası yapan 2 işçi, üzerinde bulundukları asma asansörün halatı kopunca yaklaşık 30 metre yükseklikten yere çakıldı.

Cumhuriyet’in haberine göre, olay, Sağlık Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki 8 katlı bir inşaatta meydana geldi. Suriyeli 25 yaşındaki Muhammet Halil ve 27 yaşındaki Ali Üzgüç, asma asansör üzerinde inşaatın son katında dış cephe sıvası yapmaya başladı. İddiaya göre işçilerden biri asansörü hareket ettirmek için kumanda düğmesine dokundu. Halatın sıkışması ve freni boşalması nedeni ile işçiler yaklaşık 30 metre yükseklikten asansörle birlikte yere düştü.

Ağır yaralanan Muhammet Halil Anamur Devlet Hastanesi’ne, Ali Üzgüç ise Anamur Özel Anamed Hastanesi’ne götürüldü. Muhammet Halil’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Asansörün de hurda haline geldiği olayla ilgili soruşturma başlatıldı.