Hidayet Türkoğlu'ndan tam uyum: Bana danışmanlık maaşı sormayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlığı görevine getirilen Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu, Bayrampaşa Belediyesi’ni ziyaret etti.

Hidayet Türkoğlu'ndan tam uyum: Bana danışmanlık maaşı sormayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlığı görevine getirilen Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu, Bayrampaşa Belediyesi’ni ziyaret etti.

Kendisine ait bir minibüsle saat 11.30 sıralarında Belediye Başkanlığı binasına gelen Hidayet Türkoğlu’nu Belediye Başkanı Atila Aydıner kapıda karşıladı.

Daha sonra başkanlık makamına geçen ikili burada basın mensuplarına ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevi sonrasında ilk ziyaretinin doğup büyüdüğü Bayrampaşa’ya gerçekleştirdiğini kaydeden Hidayet Türkoğlu, “Benim için de çok anlamlı bir gün. Bayrampaşa benim doğup büyüdüğüm, gençliğimin geçtiği bir yer. Önceden buraya sporcu sıfatımla geliyordum. Başkanımla daha sık görüşüyorduk. Ancak şu an yeni görevim nedeniyle yoğun bir tempo içerisindeyiz. fırsat buldukça Atila Başkanım gibi değerli büyüklerimi ziyarete etmek istiyorum” diye konuştu.

Hidayet Türkoğlu’nun açıklamalarının bundan sonraki kısmı ise AKP ve siyaset dünyasına ne kadar hızlı ve tam uyum sağladığını da gösteriyor.

“Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve ailesinden Allah razı olsun”

Hidayet Türkoğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımıza beni bu sıfata layık gördüğü için ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu benim ve ailem için şeref vericidir. Hem kendisinden hem de değerli ailesinden Allah razı olsun diyorum. İnşallah bana verdiği bu görevde ona layık olmaya çalışacağım” dedi.

“Siyaset yapmayacağım, Türk gençliğine nasıl faydalı olabilirim diye düşünüyorum”

Türkoğlu, siyaset ile ilgili konuşup konuşmayacağıyla ilgili olarak, “Siyaset demeyelim. Aslında ben yine bildiğim işte faydalı olmaya çalışacağım. Ben uzun yıllar spor yapan bir insandım. Hayatımın çoğunu sporla kazanmış bir insanım. Bu şekilde devam etmeye çalışacağım. Spor faaliyetlerinde mümkün olduğunca başrol olmaya çalışacağım. Bu yüzden Türk gençliğine nasıl faydalı olabilirim diye düşünüyorum ve düşünmekteyim. Bu konu da az da olsa bir faydam olursa ne mutlu bana…” diye konuştu.

“Her olumsuz şeye de cevap vermek mantıklı değil”

Bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı maaşınız ile ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili ne söyleyeceksiniz” şeklindeki bir soruya ise Hidayet Türkoğlu, “Maalesef ki şu konumdan sonra her olumsuz şeye de cevap vermek bazen inanın mantıklı değil. Bildiğiniz gibi daha sonra Cumhurbaşkanlığından yapılan bir açıklama oldu. Spor hayatımda da bunu çok yaşadım. Bu süreçte de bunu çok yaşayacağım. Doğal olarak herkesin sizi sevmesini bekleyemezsiniz. Sizi sevmeyenler tarafından yapılan yanlış haberlerle farklı bir algı uygulamaya çalıştılar. Ben kendimi biliyorum. Çoğu insa nda benim nasıl bir insan olduğumu biliyor. Ben, ülkesine hizmet etmek için bulunan bir insanım. Bu süreçte bu tip karalamalarla tabi ki karşılaşacağız. Bunlara gülüp geçiyoruz” diye yanıtlayarak ülkemizde sağ siyasetin “akçeli işlerdeki” tavrını da hızlı öğrendiğini gösterdi.

Basına kapalı görüşmede ne konuşuldu? 

Konuşmaların ardından Başkan Atila Aydıner, günün anısına Hidayet Türkoğlu’na Osmanlı figürleriyle bezeli üfleme cam sanatıyla yapılan bir set hediye etti. Hidayet Türkoğlu, ziyaret nedeniyle anı defterini imzaladı. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti. Bu bölümde ne konuşulduğu ise açıklanmadı.