HDP'den Diyarbakır mitingi: Darbelere karşı radikal demokrasi

DTK, DBP, HDP ve KJA bileşenlerinin düzenlediği Diyarbakır mitingi bugün gerçekleşti.

HDP'den Diyarbakır mitingi: Darbelere karşı radikal demokrasi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il örgütleri ve Özgür Kadın Kongresi (Kongra Jinên Azad-KJA) Diyarbakır’da bugün bir miting gerçekleştirdi.

Mitingde konuşan Selahattin Demirtaş, “Darbeye nasıl karşı çıkıyorsak aynı şekilde demokrasiyi de istememiz gerekiyor. Diyarbakır Meydanı’ndan yaptığımız bu çağrıyı acizlik olarak algılamayın, biz çözüm adına, cenazeler ülkenin dört bir yanına gitmesin diye çağrı yapıyoruz. En erdemli yol, çözüm ve müzakere en erdemli yoldur” diye konuştu.

Sözlerini sürdüren Demirtaş, “Darbeye karşı durmak Erdoğan’a destek vermek değildir, askerden asla medet ummayacağız. Darbeye karşıyız ama AKP’nin hatalarına da boyun eğip susmayacağız. Ortada ortak bir makul devlet aklı, konuşabileceğiniz bir zihniyet yok. Çıldırmış, aklını yitirmiş, panik halinde bir devlet var Ankara’da” diye konuştu.

Abdullah Öcalan konusunda da açıklama yapan eş genel başkan, “İmralı tecridi bitmeli, gerçek bir çözüm sürecine dönülmeli. Öcalan’a yönelik tecrit için yaptığımız çağrılar propaganda değil çözüm çağrısıdır. Rehine sistemi son bulmalı” dedi.