Hak sahibi imam, müteahhitle '4 hanım' pazarlığı yaptı

Hak sahibi imam, dairesi için gerçek değerinin çok üzerinde ücret isteyince gerçek ortaya çıktı.

Hak sahibi imam, müteahhitle '4 hanım' pazarlığı yaptı

İstanbul’da devam eden ‘kentsel dönüşüm’ yağmasının Piyalepaşa ayağı olan ‘Piyalepaşa İstanbul’ projesinde, hak sahipleri ile yatırımcı firma ile yapılan pazarlıklar arasında korkunç bir gerçek de ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Vahap Munyar’ın haberine göre, Beyoğlu Piyalepaşa’da sahibi olduğu dairenin gerçek değerini 120 bin lira olarak beyan eden bir imam, yatırımcı firma yetkilisinden daire bedeli olarak 1 milyon lira istedi. Yüksek ücret karşısında şaşıran firma sahibi Adnan Polat, imama “120 bin lira değer biçtiğin evine 1 milyon lira istiyorsun. Olacak iş mi? Bu rakamı nereden buldun?” diye sorunca gerçek ortaya çıktı. Eşini gösterip “bu benim hanımım” diyen imam, “Dinimiz 4’e kadar müsade ediyor. 4 hanımı hesaba katıp 1 milyon lira istiyorum” cevabını verdi.

Munyar’ın haberindeki ilgili bölüm şöyle aktarıldı:

5 katlı 10 daireli bir apartmanda 9 dairedeki hak sahipleriyle anlaştık. Biri ille de sizinle görüşmek istiyor. Kendisi mahallenin imamı imiş.

Adnan Polat, imamı ofisine davet etti. İmam, ofise eşiyle birlikte gitti. Polat sordu:

– İmam efendi, elini vicdanına koy. Senin daire gerçekte ne kadar eder? İmam yanıtladı:

– 120 bin lira civarı…

Polat, bu yanıtla elinin güçlendiğini düşündü:

– Dairene ne kadar istiyorsun?

– 1 milyon lira…Polat şaşırdı:

– 120 bin lira değer biçtiğin evine 1 milyon lira istiyorsun. Olacak iş mi? Bu rakamı nereden buldun?İmam, arkasına yaslandı, eşini gösterdi:

– Bu benim hanımım. Diğeri de evde. Dinimiz 4’e kadar müsade ediyor. 4 hanımı hesaba katıp 1 milyon lira istiyorum. Polat, sıkıntıdan gülmeye başladı:

– Ne yani, dinimiz 6 eşe müsade etseydi, aynı daireye 1.5 milyon lira mı isteyecektin?

Sonunda anlaşma sağlandı. Piyalepaşa Gayrimenkul, imama istediği 1 milyon irayı vermedi. Ancak, rakamı dairenin gerçek değeri olan 120 bin liranın üzerine çıkarmak zorunda kaldı.