Ethem Sarısülük davası ertelendi, tutuklama yok!

Ethem Sarısülük davası TÜBİTAK raporu gelmediği gerekçesi ile ertelendi.

Ethem Sarısülük davası ertelendi, tutuklama yok!

Ankara’da Haziran Direnişi sırasında 1 Haziran 2013 tarihinde Kızılay Meydanı’nda polisin ateş etmesi sonucu Ethem Sarısülük’ün öldürülmesi ile ilgili polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı davaya, güvenlik gerekçesiyle alındığı Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti olay anının görüntülerini inceleyecek olan TÜBİTAK’tan raporun henüz gelmediğini belirterek duruşmayı erteledi.

Ethem Sarısülük’ü vuran ve Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘olası kastla adam öldürme’ suçundan yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, kararı usulden bozarak, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Ardından davanın güvenlik gerekçesiyle Aksaray’da görülmesine karar verildi, tutuklu olan polis memuru Şahbaz da tahliye oldu.

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davaya, sanık Ahmet Şahbaz Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti, olay anının görüntülerini inceleyecek olan TÜBİTAK’tan henüz rapor gelmediğini belirtti.

“TÜBİTAK’a nasıl güvenebiliriz?”

Duruşmada söz alan Ethem Sarısülük avukatı Murat Yılmaz, TÜBİTAK’a güvenmediklerini ileri sürerek, “TÜBİTAK’a nasıl güvenebiliriz? Papaz eriğini, ‘İmam eriği projesi’ olarak kabul eden bir kurum. Biz güvenmiyoruz. Bu kurumdan net bir sonucunda geleceğini inanmıyoruz. Olumsuz bir sonuç çıkarsa raporu hazırlayanlar hakkında mahkemenizin suç duyurusunda bulunmasını istiyoruz. Ayrıca sanığında tutuklu olarak yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.

Sanık avukatları da, mağdur avukatının görüşlerine katılmadıklarını, henüz mahkemeye ulaşmayan bir rapor hakkında yargılı baskı altına almaya çalıştığını ileri sürdü.

Yaklaşık yarım saat süren duruşma sonucunda Mahkeme heyeti, sanık Şahbaz’ın tutukluluk talebinin reddine ve TÜBİTAK’tan gelecek raporun beklenmesine karar verip, duruşmayı 19 Eylül saat 11.00’a erteledi.