'Erkan Tan' denen yandaş rahat durmuyor: Gülen'e övgülerini önüne gelene saldırarak aklayabilecek mi?

Erkan Tan adlı yandaş gazetecinin sınırları aşan saldırganlığı, 'hatırlamak istemediği' görüntüleri akla getiriyor.

'Erkan Tan' denen yandaş rahat durmuyor: Gülen'e övgülerini önüne gelene saldırarak aklayabilecek mi?

AKP’nin yayın organlarından A Haber televizyonda sabah haberlerini sunan Erkan Tan adlı ‘gazeteci’, saygı ve eleştiri sınırlarını aşan ifadelerine bugün bir yenisini ekleyerek gündemde olmayı sürdürdü.

Dün akşam gözaltına alınan gazeteci Hüsnü Mahalli ve CHP Milletvekili Eren Erdem’e yönelik hakaret dolu sözler sarfeden Tan, daha önce de “Hain”, “Katilin iti” gibi hakaretlerle hedef gösterdiği Mahalli’nin gözaltına alınmasını Meclis gündemine taşıyan CHP milletvekili Eren Erdem için de “insanımsı” ifadesini kullandı. Tan, Erdem hakkında, “Adam milletin vekili ama bu milletin değil!” ifadelerini kullanma cüretini de gösterdi.

 

Niye yapıyor?

Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’nin hedefindeki siyasi parti, milletvekili ve gazetecileri hedef almayı kendine ‘görev’ bilerek, adeta yandaş basında kendine özel bir yeri olan Yeni Akit’in ‘canlı’ hali olmaya çalışan Erkan Tan’ın bu çabası, akıllara geçmişte Gülen Cemaati’ne dizdiği övgüleri getiriyor.

2012 Haziran’ında, o dönem henüz Acun Ilıcalı’nın satın alarak yalnızca eğlence formatlı yayıncılık yapar hale getirmediği TV 8’de “Erkan Tan’la Başkent’ten” adlı programda sabah haberlerini sunan Tan, Gülen Cemaati’nin organizasyonu olan Türkçe Olimpiyatları’na katılan çocukları prgramında ağırlamıştı. Afrika kökenli çocuklara Türkçe türkü ve şarkılar söyletip alkışlayan Tan, ‘performans’ sonrası da Fethullah Gülen’e seslenip “Ey bu işlerin mimarı, bu çalışmaların oluşmasını sağlayan, şu anda ABD’de bulunan sayın Fethullah Gülen bu çabalarınız işte böyle çiçek oldu, ağaç oldu. Şimdi coşkuyla onbinlerle buluştu. Bütün Anadolu’yu geziyorlar. İnsanlar elleri patlayıncaya kadar onların sözlerini, şarkılarını alkışlıyorlar.” diyerek duygularını ifade etmişti.

Tan, Gülen’e dizdiği övgülerini “Sayın Fethullah Gülen yüreğimiz buruk, siz olmadan burada eğlenemiyoruz, yeterince coşamıyoruz, ve kalben onları coşkuyla alkışlayamıyoruz. Dönün artık, özledik.” çağrısıyla bitirmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=YXBqU7iR6Ro

Beyaz TV’de ‘pişti’, A Haber’de ‘oldu’

Erkan Tan, AKP-Cemaat ittifakının dağıldığı 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu dönemine de denk gelen, TV 8’in Acun Ilıcalı tarafından satın almasıyla birlikte 2013 Aralık ayında, Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in sahibi olduğu Beyaz TV’de, “Erkan Tan Vaktinde Tam da Vaktin’de” programında yandaşlık performansını sergilemeye başladı. Tan yaklaşık iki yıl süren sıkı yandaşlık kariyerinin ardından, AKP’nin televizyon yayıncılığındaki ‘amiral gemisi’ haline gelen A Haber’e transfer oldu.

Gülenci geçmişi unutturma çabaları

Yaklaşık 1 yıldır A Haber ekranlarında “Sabah Ajansı” programında AKP’li ‘militan yayıncılığın’ hakkını vermeye çalışan Tan’ın bugün bu ‘normalin üzerinde’ki yandaşlık çabaları, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirdiği belirtilen ve bugün ‘FETÖ’ olarak adlandırılan Gülen Cemaati’ne ve lideri Fethullah Gülen’e duyduğu muhabbetin yansıması olarak görmek mümkün.

Dönemin bir çok yandaşı gibi, başta dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ve diğer bakanların ittifakın dağılmadan önce söz söyletmediği Gülen’in faaliyetlerini, bizzat programından tanıtarak ve Gülen’e hasretini dile getirerek ‘farkını’ konuşturan Tan’ın, bugün ise AKP karşıtı siyasilere ve basın dünyasından isimlere karşı sınır tanımayan saldırganlığıyla geçmişini aklamaya çalıştığı dikkatlerden kaçmıyor.