Ergenekon sanığı albaya 'FETÖ'den tutuklama kararı!

15 Temmuz'un ardından başlayan açığa alınma ve tutuklama furyasında soru işareti oluşturan örnekler yaşanmaya devam ediyor.

Ergenekon sanığı albaya 'FETÖ'den tutuklama kararı!

Darbe girişiminin ardından başlayan açığa alınma ve tutuklama furyasında soru işareti oluşturan örnekler yaşanmaya devam ediyor.

Erzincan’daki Ergenekon davasında yargılanıp beraat eden Manisa Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz, 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsüne katıldığı iddiasıyla tutuklandı. Hürriyet’ten İsmail Saymaz‘ın haberine göre, Yılmaz’ın tutuklanmasına gerekçe olarak, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç’in tutanağı gösterildi. Tutanakta, Bilgiç’le telefonda konuşan Yılmaz’ın “TSK yönetime el koydu. Sizi sağduyuya davet ediyorum. Bir olumsuzluk olmasını istemiyorum” dediği iddia edildi.

‘Bana büyük hakarettir’

İfadesinde, böyle bir cümle kurmadığını savunan Yılmaz, Bilgiç’e “Gelişmeleri izleyelim, sağduyulu şekilde konumumuzu koruyalım ve irtibatta kalalım” dediğini belirtti. Yılmaz ifadesinde, “Sözlerimin yanlış anlaşıldığını sezmiş olsam derhal bu durumu düzeltmek için çaba sarf ederdim“ dedi.

Geçmişte Erzincan’daki Ergenekon davasında yargılandığını anımsatan Yılmaz şunları söyledi: “Bu kalkışmayı yapan şerefsizlerle aynı evrakın içerisine dahil edilmiş olmam bana büyük bir hakarettir. FETÖ tarafından kurulan kumpas çerçevesinde Orgeneral Saldıray Berk’in tutuklanmaya çalışıldığı olay sırasında Erzincan Merkez Komutanı olarak görev yaptığım, kendilerine engel olduğum için beni uydurdukları örgütün içerisine komutanımla dahil ederek, beş buçuk yıldır yargılamaktalar. Ben nasıl olur da bu insanlarla aynı örgüt içerisinde mütalaa edilirim?”