Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın Suriye'de Cerablus'a yönelik başlattığı operasyon sonrası konuşuyor

Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus’a başlatılan operasyona yönelik, “DAİŞ ve PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyonu ordumuz başlatmış durumda” dedi.

Engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

DAİŞ ve PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyonu ordumuz başlatmış durumda. Bu işin burada noktalanması lazım. Bu sabah 4:00 itibariyle süreç başladı. Türkiye’ye tehdit unsuru oluşturacak kim olursa olsun, bu millet var olacaktır.

Salih Müslim’e yanıt

(PYD lideri Salih Müslim’in ‘Türkiye Suriye bataklığında. IŞİD gibi yenilecektir’ açıklamasına yönelik) Birileri konuşuyor ‘Suriye Türkiye’ye böyle olacak şöyle olacak’ diye ben onlara diyorum ki ‘onlar kendilerine ne olacağını’ düşünsün.

‘Suriye halkı kiminle yönetileceğine karar versin’

Türkiye, Suriye’de sahneye konulmaya çalışan oyuna asla rıza göstermeyecektir. Meseleye bilfiil el koymak dahil tüm imkanlarımızı ortaya koyarak, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayarak, Suriyelilerin kendilerini yönetilmesine kararlıyız. Suriye halkı kiminle yönetileceğine karar versin. Buna tahammül edemiyorlar. Tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar bu oyunun deşifre olduğunu görmeliler. Son dönemde yoğunlaşan terör olaylarıyla verilmek istenen mesaja cevap veriyoruz, Türkiye’yi bölemeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımız susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vurduramayacaksınız… 1000 yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz.

Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda zayıflıyoruz, tam tersine güçleniyoruz. Dabba var ya, dericilerin, deriye vurdukça hem güzelleşir, hem güçlenir; işte böyle.

15 Temmuz öncesi FETÖ ile ilgili farklı düşünceler, kafa karışıklıkları vardı. Darbe girişimiyle bu şüpheler ortadan kalktı, hep birlikte özgürlüğümüze, geleceğimize baktık.

‘Suriye meselesi iç işimiz’

ABD Başkan Yardımcısı burada. Söyleyeceğimiz şudur; FETÖ elebaşı ülkenizde. 1999 yılından bu yana ülkenizde. Siz bizden istediğinizde hep gönderdik. 1 değil, 5 değil, 10 değil; hep gönderdik. Artık hiç kimse Suriye meselesini Türkiye’nin içi şlerinden bağımsız göremez. En son İran’dan gelen heyetle görüştük. Daha sonra Dışişleri Bakanı ve MİT Müstaşarını gönderdik, orada da süreci başlattık.

Gerek PKK, gerek DAİŞ, gerek FETÖ olsun, terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalmamızın nedeni Suriye’dir. Bölgede projelerini hayata geçirmekte zorlananlar bizi terör örgütlerilye hizaya getirmeye çalışıyorlar.

Barzani’yle görüşme

Dün akşan Sayın Mesut Barzani buradaydı, kendileriyle çalışmalarımız oldu. Aynı şekilde Irak’ta da müşterek neler yaparız onları görüştük. Biz 100 yıl öncesini unutmuş olabiliriz ama herkes çok iyi hatırlıyor. Irak, Suriye dediğimiz yerlerin bu ülkenin parçası, orada yaşayanların kardeşimiz olduğu gerçeğine sırtımızı dönemeyiz. Bazılarımız bunu hatırlamasa da karşımızdaki ülkeler bunun farkında.

Biz tüm hesapların üzerinde bir hesap, kaderin üzerinde bir kader olduğuna inanıyoruz. Terör örgütleri karşında dimdik duran Türkiye, Suriye kaynaklı tehidtlerin de üzerinden gelecektir.”