Doğan'a 'kara gün dostluğu' yaradı, hisseleri tavan yaptı

Darbe girişimi sonrasında Doğan Holding'in borsadaki hisseleri tavan yaptı.

Doğan'a 'kara gün dostluğu' yaradı, hisseleri tavan yaptı

Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi esnasındaki yayıncılığıyla AKP’nin takdirini kazanan Doğan Grubu’nun borsadaki hisseleri Borsa İstanbul’da da yüzde 14 yükseldi.

Siyasi risklerin arttığı algısına bağlı olarak ülkeye gelen ziyaretçi sayısının düşeceği beklentisiyle Türk Hava Yolları hisseleri yüzde 5,7 düşüşle 24 Haziran’dan bu yana en sert değer kaybını yaşarken, Borsa İstanbul Turizm Endeksi yüzde 3 düşerek 16 Şubat’tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Pegasus hisseleri yüzde 4,51, Türk Hava Yolları hisseleri yüzde 5,7, TAV hisseleri yüzde 6,46, Çelebi yüzde 4,8 düşüşle işlem görüyor.

Fetullah Gülen’le ilişkisi olduğu gerekçesiyle yöneticileri hakkında soruşturma devam eden Koza Altın yüzde 19 düştü.

Doğan Holding hisseleri ise yüzde 14 yükseldi. Hisseler 17 Aralık 2015’ten bu yana en hızlı yükselişini kaydetti. Hürriyet Gazetecilik’te artış yüzde 6,9, Doğan Gazetecilik’te yüzde 5,5 oldu.

Cuma günü yaşanan darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğan Grubu yayın organlarından CNNTürk’e bağlanarak halkı meydanlara inmeye davet etmişti. Sabaha karşı helikopterle silahlı bir grup asker hurriyet.com.tr, Hürriyet, CNNTürk ve Kanal D’yi basmıştı. Askerler daha sonra binaya operasyon düzenleyen polisler tarafından etkisiz hale getirilmişti.