Derik bombacısı AKP'li çıktı

Derik Kaymakamı'nın hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı düzenleyen kişinin AKP'li olduğu ortaya çıktı.

Derik bombacısı AKP'li çıktı

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün hayatını kaybettiği bombalı saldırının ‘beyni’ olarak açıklanan kaymakamlığın yazı işleri müdürü Tahsin E.’nin son yerel seçimlerde AKP’den belediye başkan aday adayı olduğu ortaya çıktı. Tahsin E.’nin başvuru formundaki “aday gösterilmesem bile AKP için canla başla çalışmaya söz veriyorum” ifadeleri dikkat çekti.

Sözcü’den Deniz Ayas’ın haberine göre, Tahsin E.’nin 30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimlerde AKP’den Derik Belediyesi başkan adayı olmak için 18 Ekim 2013 tarihinde, görevinden istifa ederek AKP Derik İlçe Teşkilatı’na başvurduğu, yani AKP’den aday adayı olduğu öğrenildi. Tahsin E’nin aday gösterilmemesi üzerine de yasal hakkını kullanarak yeniden görevine döndüğü belirlendi. Tahsin E.’nin başvuru formunda da aday gösterilmese dahi AKP için canla başla çalışacağını beyan ettiği gözlendi.

tahsin-e

Tahsin E.’nin 18 Ekim 2013 tarihinde AKP Derik ilçe teşkilatında çekilen ‘adaylık başvurusu’ fotoğrafı…

Tasin E.’nin 2013’teki beyanı

“Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. İlçemizin en temel sorunlarından yıllardır göz ardı edilen başta imar sorunu olmak üzere konut, işsizlik, sanayi, ulaşım, çevre ve içme suyu gibi temel alt ve üst yapı sorunlarını, kalifiye personel gibi ekip ruhunu taşıyan teknik ve idari personel aracılığıyla şeffaf belediyecilik anlayışı ve yıllardır kamuda edindiğim bürokratik deneyimlerim ile Ak Parti’nin misyon ve vizyonuyla yerel yönetimdeki üstün başarısıyla birleştirerek çözüme kavuşturmaktır. Benim adaylığım kabul edilirse veya edilmezse dahi, belediye seçimlerinde partimizin aday göstereceği kim olursa kendim adaymışım gibi Ak Parti için canla başla çalışacağıma, burada huzurunuzda söz veriyorum.”