"Darbe girişiminin amacı iktidarı ele geçirmek değildi"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, 15 Temmuz darbe girişiminde amacın iktidarı ele geçirmek değil 'intikam almak' olduğunu öne sürdü.

AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, 15 Temmuz darbe girişiminde amacın iktidarı ele geçirmek değil ‘intikam almak’ olduğunu öne sürdü.

Trakya Üniversitesi’nin akademik yıl açılışı öncesi gazetecilere konuşan Şentop, “FETÖ darbecilerinin bir darbe yaparak Türkiye’de yönetimi ele geçirebileceklerine dair bir ümit taşıdıklarını ben düşünmüyorum.” diye konuştu. Şentop, darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin otopsi raporlarında ‘tek kurşun’la öldürüldüğünün ortaya çıkmasına dikkat çekerek, bunun bir ‘intikam’ eylemi olduğunu gösterdiğinii ileri sürdü.

Şentop’un ifadeleri şöyle:

“15 Temmuz, bürokratik iktidarın artık hamle yapma gücünün Türkiye’nin olmadığının bir tescili ve ispatıdır. FETÖ darbecilerinin bir darbe yaparak Türkiye’de yönetimi, iktidarı ele geçirebileceklerine dair bir ümit taşıdıklarını ben düşünmüyorum. Yaptıkları işlere dikkat ederseniz, Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalamak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombalamak, şehit edilen vatandaşlarımızı Adli Tıp da yapılan otopsilerinden çıktı, önemli bir kısmının tek bir kurşunda vurulduğu görüldü. Ya anlından, ya da göğsünden. Yani bunun anlamı öldürmek maksadıyla ateş edildiğini gösteriyor. Bu tablo bir intikam tablosudur. Bir şeyi ele geçirmek değil, bir şeyi ele geçiremeyeceğini inandığı için ortaya koydukları uzunca bir süre hazırlık dönemi heba olduklarını gördükleri için, hem bunu heba edenlerden, hem de milletten intikam alma saikliği ile hareket ettiklerini gösteriyor.”