ÇKP'den Pakistan Cumhurbaşkanı’na ziyaret

ÇKP Xinjiang sekreteri Zhang Chunxian, Pakistan Cumhurbaşkanı Navaz Şerif'i ziyaret etti.

ÇKP'den Pakistan Cumhurbaşkanı’na ziyaret

ÇKP Xinjiang sekreteri Zhang Chunxian, Pakistan Cumhurbaşkanı Navaz Şerif’i ziyaret etti.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Xinjiang Sekreteri Zhang Chunxian Pakistan’a resmi ziyaret yaptı. Zhang Chunxian İslambad’da Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’le bir araya geldi.

Zhang yaptığı açıklamada, bu ziyaretle Çin-Pakistan dostluğunu bir kez daha yakından gördüğünü ve Çin-Pakistan ekonomik koridorunun inşasını yerinde gözlemlediğini söyledi.

Xinjiang’ın İpek Yolu Ekonomik Kuşağı’nın Çin-Pakistan ekonomik koridorunun başlangıcı olduğuna dikkat çeken Zhang Chunxian, Xinjiang’ın bu projelerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynayabileceğini, dolayısıyla iki tarafın işbirliğinin büyük potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Xinjiang’ın Pakistan’ın önceklikli işbirliği ortağı olduğunu belirten Zhang, ulaştırma, sınır kapısı, elektrik, demir-çelik, kimya, haberleşme, su tassarrufu, tarım, altyapı tesisleri, sağlık, eğitim gibi çeşitli alanlarda Pakistan’la işbirliğini pekiştireceklerini söyledi.

Şerif görüşmede yaptığı konuşmada, Çin-Pakistan dostluğunun Pakistan dış politikasının zemini olduğuna işaret ederek, önümüzdeki günlerde Çin-Pakistan ekonomik koridorunun inşasının hızlandırılması için kapsamlı çalışmalar yürüteceklerini bildirdi.

Görüşmede, terörle mücadele, sınır bölgelerinde yönetimin güçlendirilmesi, Çin-Pakistan ekonomik koridoru inşasının teminat altına alınması gibi konularda görüş birliğine varıldı.