CHP'den HDP'nin 'blok' çağrısına yanıt geldi

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, HDP lideri Demirtaş'ın 'demokratik blok' çağrısına yanıt verdi.

CHP'den HDP'nin 'blok' çağrısına yanıt geldi

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Halkların Demokratik Partisi (HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘demokratik blok’ çağrısına “Zannedersem MHP’ye sesleniyor” diyerek yanıt verdi.

Demirtaş salı günkü parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, “İlk sandık önümüze kurulduğunda güçlü bir muhalefet olarak Türkiye’ye alternatif bir demokratik iktidar seçeneği sunmamız lazım. Biz şu faşist bloğa mecbur muyuz ya? Eşitlikten, kardeşlikten yana olanlar neden yüzde 60 oy alamayacakmışız, neden bir araya gelip demokratik bir blok oluşturmayacağız?” diyerek CHP’ye çağrı yapmıştı.

Selin Sayek Böke, dünkü MYK toplantısı sonrası yaptığı konuşmada, konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruya, “Yüzde 60’lık bir blok olmayacağını söyleyenler, MHP idi. Zannedersem, Sayın Demirtaş MHP’ye sesleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin faşizm karşısındaki duruşu çok net. Türkiye’de demokrasi mücadelesi veren herkesin mutlaka, faşizme karşı bir ortak mücadele inşası ihtiyacını zaten Cumhuriyet Halk Partisi haftalardır çok somut bir biçimde dile getiriyor. Bugün de ifade ettim. Türkiye’yi bu faşist düzene biz asla teslim etmeyeceğiz. Demokrasi diyen herkes, cumhuriyet diyen herkes, birlik diyen herkes bu mücadelenin bir parçasıdır” sözleriyle yanıt verdi.