CHP'de Kılıçdaroğlu'na karşı üçlü ittifak iddiası

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür CHP'de Kılıçdaroğlu'na karşı ittifak kurulduğunu iddia etti.

CHP'de Kılıçdaroğlu'na karşı üçlü ittifak iddiası

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, “CHP’de Baykal, İnce ve Sağlar ittifakı mı?” başlıklı bir yazı kaleme alırken, yeni ittifak için yarın bir görüşme yapılacağını iddia etti.

CHP’de Kılıçdaroğlu’na karşı yeni bir adayın ortaya çıkacağı iddiaları sonrası Sabah yazarı Mahmut Övür de CHP’ye ilişkin bir iddiayı gündeme getirdi.

Övür, Muharrem İnce’nin yarın CHP’den isimlerle buluşarak bir toplantı düzenleyeceği, Deniz Baykal ve Fikri Sağlar’ın da toplantıya katılabileceğini yazdı. Övür, yaklaşık bir haftadır AKP cenahından seslendirilen CHP’nin Avrupa Birliği ilişkilerine dönük eleştirileri de ifade etmeyi ve CHP’yi YEnikapı ruhuna davet etmeyi de unutmadı.

Övür’ün yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Şimdi bir kez daha CHP kulislerinin hareketlendiğine ilişkin haberler geliyor. Deniz Baykal, Muharrem İnce ve Fikri Sağlar gibi birkaç siyasi aktörün birden harekete geçtiğinden söz ediliyor. Ayrı ayrı bir çabaları olduğu biliniyor ama bir araya gelip gelemeyecekleri bilinmiyor. Şimdi o doğrultuda bir adımın atıldığından söz ediliyor. Kulislerde ‘Üçü bir arada olsa ne yazar’ diyenler de var ‘artık yolun sonuna gelindi’ diyenler de… Durum hâlâ ortada. Yani ne CHP yönetimi güven veriyor, ne de muhalefet.

Yarın İstanbul’da Muharrem İnce özel bir kahvaltıda CHP’nin etkili siyasi isimleriyle buluşuyor. Baykal’ın da bu buluşmaya yeşil ışık yaktığından söz ediliyor ama en ilginci ‘sol, sosyalist’ olduğunu söyleyen Fikri Sağlar’ın devreye girmesi. Aslında kimse bir araya gelmeleri değil ne söyleneceğini merak ediyor.

(…) Böyle bir dönem yaşanıyor çünkü Kılıçdaroğlu CHP’yi, 15 Temmuz kanlı darbe girişimine karşı halkın verdiği destansı direnişle yakalanan ‘Yenikapı Ruhu’ndan hızla uzaklaştırırken, öngörülemez bir ‘gerilim siyaseti’yle de uçlara savuruyor. Aslında bu 7 Haziran öncesinin bir devamı. O dönem Kılıçdaroğlu, HDP ve FETÖ ittifakı ile iktidarı ‘birlikte sallarken’, bugün de siyasetsizlikten CHP’yi Türkiye karşıtı AB’cilerin ve marjinal solun peşine takıp ‘ülkeyi’ birlikte sallıyor.