Camda Sınıf Tavrı: Paşabahçe işçilerinin geleceğiyle oynamaktan vazgeçin!

Geçtiğimiz hafta Mersin'deki Şişecam fabrikasının kapatılma kararının kesinleşmesi üzerine, Mersin Camda Sınıf Tavrı bir açıklama yayınladı.

Camda Sınıf Tavrı: Paşabahçe işçilerinin geleceğiyle oynamaktan vazgeçin!

Geçtiğimiz hafta Mersin’deki Şişecam fabrikasının kapatılma kararının kesinleşmesi üzerine, Mersin Camda Sınıf Tavrı bir açıklama yayınladı.

“Kelime oyunlarına karnımız tok!”

Cam sektöründe örgütlenen Camda Sınıf Tavrı açıklamasında, “Cam sektöründe Dünya üçüncülüğü ile övünen Şişecam patronları burjuva iktisadi terimlerin süslü laflarını ancak sarı sendika ağalarına anlatabilir. Kapatma nedeni olarak ‘rasyonalizasyon’ dediğiniz, ama sınıfsal karşılığı ‘kâr getirisi zayıflayan emeğin tasfiyesi’ anlamına gelen kelime oyunlarına karnımız toktur!” denildi.

“İşçilerin geleceğiyle oynamaktan vazgeçin”

Geçtiğimiz hafta Şişecam patronu tarafından fabrikanın kapatılacağına dair açıklama yapılırken, fabrikada çalışan işçilerin geleceği ise belirsizliğini koruyor. Cam işçilerinin tepki gösterdiği bu durum işçilerin yaptığı açıklamada “Derhal, Mersin Paşabahçe işçilerinin geleceğiyle oynamaktan vazgeçin! Fabrikayı kapatma görüşmeleriniz kapsamında işçilerin gelecek durumlarının ne olacağını işyeri temsilcilerine ve kamuoyuna açmak zorundasınız.” ifadeleriyle eleştirildi.”

Camda Sınıf Tavrı tarafından yapılan “Paşabahçe’yi kapatanlara sınıf tavrını koyar!” başlıklı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“14 Kasım 2016 tarihi itibariyle Mersin Paşabahçe fabrikasının kapatılması kesinleşmiştir.

Paşabahçe, Türkiye işçi sınıfının emek alanında en değerli kazanımlarının atıldığı fabrikalardan birisidir.

Paşabahçe fabrikasının gerçek sahipleri, gecesini gündüzüne katarak yüksek sıcaklıktaki fırınların başında alınteri döken işçilerdir. Ailesinden, çocuğundan, sosyal yaşamından en değerli zamanını aldığınız işçilerin tırnaklarıyla, alınteriyle büyümüştür bu fabrika!

Cam sektöründe dünya üçüncülüğü ile övünen Şişecam patronları burjuva iktisadi terimlerin süslü laflarını ancak sarı sendika ağalarına anlatabilir. Kapatma nedeni olarak ‘rasyonalizasyon’ dediğiniz, ama sınıfsal karşılığı ‘kâr getirisi zayıflayan emeğin tasfiyesi’ anlamına gelen kelime oyunlarına karnımız toktur!

Derhal Mersin Paşabahçe işçilerinin geleceğiyle oynamaktan vazgeçin! Fabrikayı kapatma görüşmeleriniz kapsamında işçilerin gelecek durumlarının ne olacağını işyeri temsilcilerine ve kamuoyuna açmak zorundasınız.

İşçi sınıfı sahipsiz değildir! Direnen cam işçileri geçen sene bu vakitler Mersin Paşabahçe’de nasıl direndiyse, bu sefer onu aşan bir mücadele perspektifiyle tekrardan ayağa kalkmasını iyi bilir!

Mersin Camda Sınıf Tavrı”