Brüksel saldırısı sonrasında Avrupa alarma geçti

Saldırının Avrupa'yı hedef aldığı görüşüyle Avrupa'nın bir çok diğer ülkesinde de güvenlik önlemleri artırıldı.

Brüksel saldırısı sonrasında Avrupa alarma geçti

Brüksel’de önce havaalanında hemen ardından da metroda peşpeşe gerçekleşen intihar saldırılarının ardından Belçika, iki nükleer santralini boşaltma kararı aldı.

Belçika’nın başkentine 1 saat mesafede, Liege bölgesinde bulunan Tihange Nükleer Santrali ile Antwerp’de bulunan Doel Nükleer Santrali, hükümetin aldığı karar ile yeni terör saldırılarının hedefi olacağı endişesi ile boşaltıldı. Doel’de 4 reaktör, Tihange’de ise 3 reaktör bulunuyor.

Enerji Şirketi Engie konuya dair yaptığı açıklamada, santralde görevli üst kademe personel dışındaki tüm çalışanların Belçikalı yetkililerin talebi üzerine santralden ayrıldıklarını belirtti.

Bununla birlikte saldırının Avrupa’yı hedef aldığı görüşüyle Avrupa’nın bir çok diğer ülkesinde de güvenlik önlemleri artırıldı.

Fransa, saldırının ardından 1600 ek asker konuşlandırma kararı aldı. Belçika da Brüksel’e ilave olarak 225 asker gönderiyor.

Almanya’da dünyanın en büyük transit havalimanlarından biri olan Frankfurt Havalimanı’nda güvenlik seviyesi artırıldı. İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Gatwick Havalimanı’nda da güvenlik önlemleri artırıldı.

Hollanda’da tren garı, saldırı şüphesi nedeniyle boşaltıldı. Garın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, Brüksel’den gelen bir trende ihbar üzerine arama yapıldığını duyurdu. Boşaltılan gara otobüslerin girmesine de izin verilmiyor. Bu arada Amsterdam merkez ve Schiphol Havalimanı tren garlarındaki bazı peronların da şüpheli paketlerin bulunması üzerine ulaşıma kapatıldığı belirtildi.