Başbakan Yıldırım: 14 bin öğretmen daha açığa alınacak

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da yaptığı açıklamalarda 14 bin öğretmenin daha açığa alınacağından bahsetti.

Başbakan Yıldırım: 14 bin öğretmen daha açığa alınacak

İHA’nın bildirdiğine göre, Başbakan Binali Yıldırım, “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı” ve toplu açılış törenine katılmak için geldiği Diyarbakır’da, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım, “terörle mücadelenin sürdüğü bölgelerle görev yapan 14 bin öğretmenin terörle ilişkili olduğunun düşü olduğunu ve yeni dönemde bu ilişkinin tespit edildiği öğretmenlerin açığa alınacağını” açıkladı.

Bir otelde düzenlenen programda konuşan Başbakan Yıldırım, “Bu güzel toplantıda sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek sözlerime başlıyorum. Bugün Diyarbakır’da 23 ilimizi ilgilendiren, Doğu ve Güneydoğu İlleri Yatırım ve Destek Hamlesi programını başlattık. Bununla ilgili tüm detayları sabah Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Kongre Merkezi’nde bütün Türkiye takip etti. Diyarbakır programında sadece miting yapmadık. Mitingden sonra Doğu ve Güneydoğu bölgesinde görev yapan korucularımız, aşiret reisleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla terörle mücadele ve bölgede yapılacak işlerle ilgili değerlendirmeleri gözden geçirdik. Bugün Diyarbakır merkez olmak üzere özellikle bölücü terör örgütü PKK’nın hendek ve çukur eylemiyle ortaya çıkan yıkımların ortadan kaldırılması amacına yönelik olarak bir yeniden imar programını da başlattık. Birkaç merkezde temel atma törenlerini de gerçekleştirdik. Öncelikle yıkılan binaların yapılması, esnafın yaralarının sarılması, bozulan altyapının yeniden inşası gibi konularda fiilen çalışma başlamış oldu. Bunlar zaten olması gereken işlerdi” dedi.