Önce tehdit ettiler sonra saldırdılar: Eren Erdem paneline saldırı

Bağcılar'da bir panele katılan Eren Erdem saldırıya uğradı.

Önce tehdit ettiler sonra saldırdılar: Eren Erdem paneline saldırı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in Bağcılar’da katıldığı bir panele ülkücüler saldırdı.

Periscope’dan canlı yayında yapan Eren Erdem, Bağcılar’da bir panelde saldırı altında olduklarını duyurdu. Erdem, saldırganların kendilerini ülkücü diye tanımladıklarını belirtti.

“Bunları buraya kimin gönderdiğini biliyorum” diyen Erdem “Bunlar, başkanlık sistemine karşı olduğumuz için üzerimize salınan akmilislerdir.” ifadelerini kullandı.

Twitter kullanıcılarının saldırıya dair paylaştığı diğer bilgiler arasında, panelin düzenlendiği binanın kuşatma altında olduğu ve yaralıların olduğu bildirildi.

Bugün İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, “Devlet Bahçeli ismini değiştirsin Hükümet Bahçeli yapsın” diyen CHP’li vekil Eren Erdem’i twitter üzerinden yaptığı açıklamayla ‘tehdit’ etmişti. Saldırının bu açıklamanın hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Gündüz tehdit, akşam saldırı

Gazete Manifesto olarak saldırı anında panelde bulunanlardan edindiğimiz bilgilere göre, faşistler önce taşlarla saldırarak camları kırdı, sonra da sopalarla orada bulunanlara saldırdı. Katılımcılar, saldırganların kendi aralarında geçen diyaloglara ve yaptığımız telefon görüşmelerinde bize aktardıkları bilgiye göre İstanbul Ülkü Ocakları’ndan geldiklerini öğrendi. Doğrudan il merkezinden yönlendirilen bu saldırının İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatıyla gerçekleştiği yönünde ciddi şüpheler bulunuyor.

Saldırı sırasında salonda bulunan dernek yönetim kurulu üyesi olaya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“Eren Erdem burada paneldeydi. CHP gençlik kollarının organizasyonuyla. Saat 8 gibi panele başladılar. Ondan sonra bir gürültü duyduk. Çıktık baktık binanın sağ tarafında kalabalık bir grup. 100-150 kişi varlar. Önce sözlü sataşmalarla saldırmaya başladılar. Eren Erdem aleyhinde slogan atıyorlardı. Binanın önünde beklediler, derneği ablukaya aldılar. Polisi aradık. Polis geldi bu kez taşlamaya başladılar. Derneğimizin camlarını kırdılar.”

“Eren Erdem’i bize verin” dediler, dernek başkanına kafa attılar

Dernekteki panele saldıran ve dernek salonunun camlarını kıran grubun “Eren Erdem’i bize verin” diye bağırdığını söyleyen dernek yöneticisi, dernek başkanlarına da saldırıda kafa atıldığını açıklarken, polisin saldırganlardan kimseyi gözaltına almadığına dikkat çekti.

http://gazetemanifesto.com/2016/10/21/ulkuculerden-chpli-vekile-istanbul-sokaklarindan-dolasma-tehdidi/