Ankara'dan Diyarbakır'a giden yolcu otobüsüne silahlı saldırı!

Ankara'dan Diyarbakır'a hareket eden yolcu otobüsüne silahlı saldırı düzenlendi.

Ankara'dan Diyarbakır'a giden yolcu otobüsüne silahlı saldırı!

Güncelleme: 19.50

Ankara AŞTİ’den kalkan otobüslere, bir kişi pompalı tüfekle ateş açtı. DHA’da yer alan habere göre olayda 7 kişi yaralanırken, kaçan şahıs polis ekipleriyle girdiği çatışmanın ardından yakalandı. Şahsın arabasında, 3 adet pombalı tüfek olduğu öğrenildi.
Olaya ilişkin Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, zanlının yakalanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Olay terör saldırısı değil. Çok sayıda suçtan sabıkası olan bir kişi, 3 yolcu otobüsüne ateş açtı. Bunun sonucunda 7 kişi yaraladı. Şahıs, polisle girdiği çatışma sonrası yakalandı. Aracında 3 adet pompalı tüfek bulundu” dedi.

Ankara’dan Diyarbakır’a gitmek için hareket eden Özlem Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsü silahlı saldırıya uğradı. Can kaybı olmayan olayda otobüste bulunan 4 yolcunun yaralandığı bildirildi.

özlemdiyarbakır2

Olay, saat 17.30 sıralarında çevre yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Diyarbakır’a seyir halinde olan 54 AV 439 plakalı yolcu otobüsüne Ankara Çevre Yolu Keçiören Etlik çıkışında seyir halindeyken bir araç tarafından ateş açıldı. Olayda, Selahattin Aslan, Selçuk Yağız, Müfit Kara ve Zülfü Kırmızıçiçek yaralandı.

özlemdiyarbakırözlemdiyarbakır1

Otobüsteki yolcuların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslara alınarak çeşitli hastanelere sevk edildi. Polis ekipleri, olayın meydana geldiği yolda güvenlik önlemleri alarak bölgeye olay yeri inceleme ve terör mücadele şube ekiplerini çağırdı.