ANALİZ | Mihraç Ural "öldürüldü"

Dün akşam saatlerinde El Cezire televizyoun kanalı Mukaveme-i Suriye lideri Mihraç Ural'ı bir kez daha "öldürdü".

ANALİZ | Mihraç Ural

Dün akşam saatlerinde El Cezire televizyoun kanalı Mukaveme-i Suriye lideri Mihraç Ural’ı bir kez daha “öldürdü”.

Mihraç Ural’ın El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi ile ittifak halinde olan ve Türkiye’nin de desteklediği cihatçı terör örgütü Ahrar üş-Şam tarafından “öldürüldüğü” iddia edildi. Bu ilk kez yaşanmıyordu. Daha önce de Mihraç Ural hakkında öldürüldüğüne veya yakalandığına ilişkin yalan haberler yapılırken başta Reyhanlı Katliamı olmak üzere asılsız veya arkası getirilemeyen suçlamalarda da bulunulmuştu.

El Cezire yine “öldüremedi”

Öte yandan bu son haberin de yalan olduğu en yakınındaki kaynaklar tarafından açıklandı.

ABC gazetesinin haberine göre, Suriye’de bulunan gazetenin Ortadoğu Temsilcisi Ömer Ödemiş, çıkan iddialar üzerinde Mihraç Ural’ın 30 yıllık silah arkadaşı ‘Şerif’ kod adlı Beşir Kanmaz’a ulaştığını belirterek, öldüğü yönündeki haberlerin yalan olduğunu teyit ettiğini bildirdi.

4 gün önce de Nusra Cephesi esir almıştı

Ömer Ödemiş’in Ural’ın yakınındaki isimlerden aktardığı bilgilere göre, Mukaveme-i Suriye lideri Ural, daha önce kendisine yönelik suikast girişimleri nedeniyle defalarca yer değiştirmiş ve güvenlik nedeniyle yerini bildirmemişti.

Öte yandan, Nusra Cephesi de dört gün önce Mihraç Ural’ın esir alındığı yönünde bir haber yaymış ancak bu iddia da yalanlanmıştı.

Mihraç Ural neden önemli?

Mihraç Ural’ın Türkiye ve cihatçıları destekleyenler açısından önemi, Türkiye’de yaşayan Arap Alevilerinin Suriye’de emperyalizme karşı anayurtlarının direnişi arasında adeta bir köprü olmasında ve bir tür “manevi lider” konumuna gelmiş olmasında yatıyor.

Dahası, Mihraç Ural Türkiye’den de ciddi destek bulan cihatçı katil sürülerine karşı Suriye’nin özellikle Lazkiye vilayetindeki direnişte ve son birkaç ay içerisinde bu bölgelerin kurtarılmasında da önemli bir rol oynadı.

Pek çok AKP’li ile birlikte Fatih Tezcan gibi isimlerin Suriye halkının ve askerlerinin cenazelerini parçalayıp kalp yiyen cihatçı katil sürülerinin karşısına dikilen herkes gibi ancak Türkiye ile bağları nedeniyle belki biraz daha fazla Mihraç Ural’ın ölümünü diledikleri anlaşılıyor. Ancak her türlü çabaya rağmen bunu başaramamalarının bir tür “kuyruk acısı” bıraktığı anlaşılıyor.

Bu yüzden Mihraç Ural daha pek çok kez “öldürülecektir” diyebiliriz.