Anadolu Cam'da anlaşma

Anadolu Cam fabrikası işçilerinin grev kararı sonrası fabrika yönetimi ile sendika yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde toplu sözleşme için anlaşma sağlandı.

Anadolu Cam'da anlaşma

Şişecam’a bağlı Eskişehir’de bulunan Anadolu cam fabrikasında sendika ile yönetim arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri çıkmaza girince, işçilerin isteği ile grev kararı alındı. 29 Haziran’daki greve hazırlanan işçiler, grevin olumlu geçmesi için adımlar atarken, yönetim sendikayı dün görüşmeye çağırdı. Görüşmenin ardından uzlaşılma sağlandı.

İşte sözleşmenin ayrıntıları

Manifesto’ya ulaşan işçiler görüşmenin detaylarını aktarırken, protokol gereği 3 yıllık bir sözleşme imzalandı. İşte sözleşmenin ayrıntıları:

– Saat ücretleri artışı %58′ le başlayıp %82 ile sona erecek

– Sosyal yardımlar %60-%70-%80 belirlendi.

– Hafta tatili mesaisi 2,5 Genel tatil mesaisi 3 yevmiye olacak.

– Gece zammı 0,28-0,36-0,50 krş vardiya zammı 0,23-0,26-0,34 krş olarak belirlendi. İkramiyeler 3 yıl süresince 3 ikramiye olacak şeklinde anlaşma sağlandı.

– Yüklemede çalışan taşeronlar 31.12.2017 tarihine kadar çalışmaya devam edecek.

İşçiler beklemede

İlk tepkiler olumlu olurken, bununla birlikte sendikanın atacağı adımlara karşı beklemede. Taşeronların bir süre daha korunması anlaşmanın gücünü sınırlasa da, ücret artışı istekleri kabul edilmiş oldu.