Şeker-İş'ten "sarı sendikacılık" dersi: Ücretsiz 2 saat fazla mesai eylemi!

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş), şeker üretiminin devamlılığını sağlamak ve şeker işçilerinin sesini daha fazla duyurmak(!) için 1 ay boyunca 2 saat fazladan ücretsiz çalışma kararı aldı

Şeker-İş'ten

Şeker-İş 25 kamu şeker fabrikasının bulunduğu tüm il ve ilçelerde bugün itibariyle 1 ay boyunca 2 saat ücretsiz fazla çalışma eylemi yapma kararı aldı.

Sarı sendikacılık tarihine “altın harflerle” yazılacak bu karara ilişkin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Başkanı İsa Gök ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İHA’da yer alan habere göre Gök, şöyle konuştu:

“Şeker fabrikasında çalışan işçiler, şeker fabrikalarındaki üretimin devamlılığını sağlamak ve tüm şeker işçilerinin sesini kamuoyuna duyurmak amacıyla 1 ay boyunca ücret almadan her gün 2 saat fazladan çalışma eylemi yapacak”

şeker iş

“Farkındalık” için fazla çalışacaklar!

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Temsilciği alınan “ücretsiz mesai” eylemi kararı nedeniyle, Çarşamba Şeker Fabrikası önünde basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe  “Artık ay sonunda ev sahibi kirayı almaya geldiğinde çocuğun ‘babam evde yok’ yalanını istemiyoruz. Mahalle bakkalından veresiye alışveriş nedeniyle gizlenmeyi istemiyoruz. Biz sadece hakkımız olan şeker fabrikalarında 3 bin geçici işçi 12 ay çalışıp onurumuzla geçinmek istiyoruz. Biz sadece hakkımız olan şeker fabrikalarında 3 bin geçici işçi 12 ay çalışıp onurumuzla geçinmek istiyoruz. Bütün bu talep ve isteklerimizin dikkate alınması için, bir farkındalık oluşturmak için Şeker-İş Sendikası olarak 25 fabrikada hiçbir ücret talep etmeden 1 ay boyunca 2 saat fazla çalışma eylemi kararı aldık.” İfadelerini kullandı.