Doping raporunda ikinci perde

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) denetleme kurulu üyelerinin 10 Ocak'ta Rusya'yı ilk kez ziyaret edecek.

Doping raporunda ikinci perde

Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) denetleme kurulu üyelerinin 10 Ocak’ta Rusya’yı ilk kez ziyaret edeceğini açıkladı.

Rusya Atletizm Federasyonu’ndaki reformları denetleyen IAAF kurulunun 10-11 Ocak’ta Moskova’da bulunacağını belirten Mutko, üyelerle 11 Ocak’ta bir görüşme gerçekleştireceğini ifade etti.

Dünya Dopingle Mücadele Kurumu (WADA), kasım ayında yayımladığı bir raporla Rusya’yı ‘devlet destekli doping programı’ uygulamakla suçlamıştı. Raporun yayımlanması ardından Rus atletler uluslararası atletizm müsabakalarından geçici olarak men edilmişti. Oylama sırasında 1’e karşı 22 oyla kabul edilen bu karar, Rus atletlerin Dünya Atletizm Şampiyonası ve Rio Olimpiyat Oyunları gibi önemli müsabakalarda mücadele edemeyeceği anlamına geliyordu.

IAAF Konseyi, 13 Kasım’da Rusya Atletizm Federasyonu’nun faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasını, federasyonun faaliyetlerinin denetlenmesi için özel bir kurul oluşturulmasına karar vermişti.