Yunanistan'da özelleştirmelere tam gaz devam

Yunanistan'da iş başı yapan Syriza ve ANEL koalisyonu ilk özelleştirmesine onay verdi. Satış işlemi 'at yarışı lisansı' elinde bulunan ODIE'nin tasviyesi ve OPAP'a devri ile gerçekleşmiş olacak.

Yunanistan'da özelleştirmelere tam gaz devam

Yunanistan’da iş başı yapan Syriza ve ANEL koalisyonu ilk özelleştirmesine onay verdi. Satış işlemi ‘at yarışı lisansı’ elinde bulunan ODIE’nin tasviyesi ve OPAP’a devri ile gerçekleşmiş olacak. Özelleştirilmesi 2012 yılında planlanan at yarışı bahisçisi ODIE’nin satışı bu yolla parlemento tarafından onaylandı.

Geçtiğimiz ağustos ayında 14 havaalanını Alman Franport şirketine devreden ve tarihinin en büyük özelleştirme işlemlerinden birini gerçekleştiren Syriza hükümeti önümüzdeki süreçte özelleştirmelere tüm hızıyla devam edeceğinin ilk sinyalini de vermiş oldu.

Yunanistan’da ekonomik krizinden çıkış için kreditörler ve troyka heyetlerinin sunduğu ilk reçete özelleştirme olmuştu. Geçtiğimiz yıllarda özelleştirmeler yoluyla 50 milyar avro kaynak yaratmayı hedefleyen Yunan hükümetleri henüz 3.5 milyar dolar kaynak yaratabildi.