Yargı da ‘İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın’ dedi

Konya’da mahkeme, sanığı beraat ettirirken ‘ikinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın’ diye de sormuş oldu.

Yargı da ‘İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın’ dedi

Konya’da 8 ay önce Selçuk Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki R.U’nun kampüs içinde bindiği minibüsün güzergah dışına çıktığını farkederek şoföre inmek istediğini söyledikten sonra, şoförün ‘İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın’ dediği iddiasıyla hakkında ‘tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından dava açılan 26 yaşındaki E.A.D., ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Minibüs şoförü E.A.D., kız öğrenciyi tehdit suçundan delil yetersizliğiyle beraat etti.

R.U.’nun şikayeti üzerine polis, kampüs içerisindeki mobese kameralarından minibüsün plakasını tespit ederek E.A.D.’yi minibüs durağında yakalayarak gözaltına aldı. R.U., tarafından polis merkezinde teşhis edilen E.A.D., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. İşine son verilen E.A.D., hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ‘Kişiyi hürriyetten yoksun bırakma ve tehdit’ suçlamalarıyla ilgili 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz olarak yargılanmaya başlandı.

Mahkemede görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanan şoför E.A.D., müşteri olarak minibüse aldığı R.U.’nun tedirgin olduğunu görerek sakinleştirmek için konuştuğunu ile sürerek “Özgecan cinayeti gibi olmaz merak etme” gibi sözler söylediğini belirtti.

Konya 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi, trafik bilirkişilerinden olay yerinin minibüs güzergahı olup olmadığının tespit edilmesi için keşif yapılmasını istedi. Bilirkişi heyeti mahkemeye sunduğu raporda, minibüs sürücüsü E.A.D.,’nin olayın yaşandığı sırada güzergah dışında olduğunu bildirdi.

Mahkeme, geçen 12 Kasım tarihinde sonuçlandı. Davaya katılmayan minibüs sürücüsü E.A.D.’ye ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Minibüs şoförü E.A.D. tehdit suçundan ise delil yetersizliğiyle beraat etti.